Furnicuța

În fiecare zi, în zorii zilei, sosea la serviciul său furnicuța productivă și fericită. Acolo își petrecea zilele furnicuța, muncea, muncea cu spor și cânta veselă. Ea era fericită și firma mergea foarte bine. Dar...
BONDARUL, Director General la firma unde lucra furnicuța, a considerat că nu era posibil ca furnicuța să lucreze de capul ei, așa că a creat postul de Supraveghetor. Pentru acesta l-a angajat pe SCARABEU, care avea multă experiență. Prima preocupare a Scarabeului supraveghetor a fost să organizeze munca furnicuței, și a pus-o să facă rapoarte de activitate zilnice. În curând a fost necesară angajarea unei Secretare pentru a-l ajuta pe Scarabeu la citirea și înregistrarea rapoartelor furnicuței. Așa că au angajat o PĂIANJENIȚĂ care organiza actele și răspundea la telefon.
Între timp, furnica productivă şi fericită muncea, muncea, muncea...
BONDARUL, Directorul General era foarte mulţumit de rapoartele date de SCARABEU, aşa că a mai cerut  statistici, indicatoare de gestiune şi pronostice.  Atunci a fost nevoie de angajarea unui GÂNDAC asistent pentru Supraveghetor...şi a mai fost nevoie de un nou calculator şi o imprimantă color.
Curând, furnicuţa productivă şi fericită a inceput să se plângă, de toată hârţogăria şi toate rapoartele pe care trebuia să le facă. Cântecul ei nu mai era la fel de vesel ca înainte. 
BONDARUL, Directorul General, văzând aceasta a considerat că trebuia să ia măsuriAşa că , a creat postul de Şef de departament, acolo unde lucra furnicuţa productivă şi fericităPostul i-a revenit unui GREIER, care şi-a făcut un birou nou, modern şi echipat corespunzător. Noul șef de departament avea nevoie de un asistent, care să îl ajute în pregătirea planului strategic și al bugetului departamentului la care lucra furnicuța fericită și productivă.
FURNICUŢA nu mai cânta ca înainte şi era din ce în ce mai stresată.
Într-o zi, Directorul General, uitându-se pe cifre, şi-a dat seama că departamentul unde lucra furnicuţa, nu mai era la fel de rentabil ca înainte. Așa că a angajat-o pe BUFNIȚĂ, consultant de specialitate, pentru un diagnostic.
BUFNIŢA a stat 3 luni la firmă, în urma studiilor făcute a tras următoarea concluzie: “Departamentul are prea mult personal..”
Aşa că urmând sfatul specialistului s-a făcut o reducere de personal. FURNICUŢA a fost prima pe listă, deoarece era nemulţumită mereu...
MoralaNici să nu-ţi treacă prin cap să fi o furnicuţă productivă şi fericită. E de preferat să fi incompetent şi nefolositor. Incompetenţii nu au nevoie de supraveghetori..., toată lumea işi dă seama de ce. Şi dacă, în ciuda “eforturilor” tale eşti productiv, să nu arăţi, pentru nimic în lume că eşti fericit. Asta nu ţi se va ierta!
Dar dacă, in ciuda celor de mai sus, te încăpăţânezi să fi o FURNICUŢĂ PRODUCTIVĂ ŞI FERICITĂ, lucrează pe cont propriu, astfel incât să nu ţii in cârcă bondari, scarabei, paienjeni, gândaci, greieri şi bufniţe in felul ăsta.

Comentarii