Jocurile foamei


Nu prea scriu eu despre cărți sau filme pe acest blog, dar am văzut filmul azi și cum am citit și cărțile înainte nu mă pot abține să nu vorbesc despre "Jocurile foamei" sau "The hunger games", titlul în engleză.
Cu ce să încep? A, da, cu un mic rezumat al primei cărți. Iar cum eu nu sunt prea bună la a face rezumate și cum am citit cărțile cu mult timp în urmă și nu îmi mai amintesc totul chiar atât de bine voi pune rezumatul de pe spatele primei cărți.


Națiunea Panem, care se întinde peste ruinele continentului Americii de Nord, este împărțită în doisprezece Districte și condusă de către Capitoliu. În fiecare an este organizat un concurs sângeros intitulat Jocurile Foamei. Douăzeci și patru de adolescenți, câte o fată și un băiat din fiecare District, sunt nevoiți să-și părăsească familiile și să lupte pentru supraviețuire. Un singur participant va câștiga concursul și va deveni bogat.
Katniss Everdeen, o fată de șaisprezece ani din Districtul 12, se oferă drept tribut în locul surorii sale Prim, în vârstă de doisprezece ani, pentru a participa alături de Peeta Mellark, fiul brutarului, în cea de-a șaptezeci ți patra ediție a Jocurilor Foamei. Dar în această ediție, regulile sunt sfidate, fiind permiși doi câștigători din același District. Vor câștiga Katniss și Peeta, având în vedere că ei sunt atracția principala a Jocului, datorită statutului lor (trucat) de îndrăgostiți?


Cam așa sună rezumatul. Mda, poate vă gândiți că nu e cine știe ce de cartea/filmul ăsta, așa am crezut și eu. Dar odată ce am luat cartea în mână și am început să citesc părerea mi s-a schimbat. Este mult mai interesantă și captivantă decât am crezut că va fi.
Dar haide totuși să revenim la film. Pot spune că a respectat destul de mult cartea și nu a lipsit niciunul dintre momentele importante, cel puțin eu asta cred. E adevărat că pentru cineva care nu a citit cărțile anumite lucruri ar putea fi mai greu de înțeles, însă cred că ideea principală se va înțelege.
Nu voi spune foarte multe legate de film deoarece nu vreau să "spoilez" așa cum se zice. Celora care nu au văzut filmul eu una le recomand să-l vadă(bineînțeles dacă vă plac filmele mai SF) deoarece chiar merită văzut. Efectele speciale mi s-au părut bine folosite, iar actorii au fost mi s-au părut potriviți pentru rolurile pe care le-au avut(nu mă pricep eu cine știe ce la asta, dar asta e părerea mea).
Ca o mică concluzie: filmul mi-a plăcut mult și pot spune că aștept cu nerăbdare continuarea :]
A, da, și dacă v-a plăcut filmul eu una vă recomand să citiți și cărțile, pentru că, evident, în ele veți găsi mai multe detalii și sunt foarte interesante și captivante. :]

Acestea sunt:

Comentarii

 1. Buna,te invit sa participi la concursul meu care are drept premiu cartea : Chimie perfecta.
  http://smile-without-you.blogspot.com/2012/04/concurs.html

  RăspundețiȘtergere
 2. Jocurile Foamei
  de Suzanne Collins

  “Imaginamdu-mi casa mea,simt durerea singuratatii.Ziua asta e nesfarsita.Oare azi-dimineata am mancat mure impreuna cu Gale?Pare sa fi fost cu o viata in urma.Ca un vis lung,transformat in cosmar.Poate , daca adorm , o sa ma trezesc din nou in Districtul 12, acolo unde mi- e locul.”
  “Incerc sa-mi imaginez,pentru o clipa ,ce-ar putea fi in capul acestei femei.Ce ganduri i-l umplu cand e treaza ?Ce vise i-l cutreiera noaptea?N-am nici cea mai vaga idee.”
  “Am nevoie de cinci secunde ca sa-mi dau seama ca n-o sa pot dormi .Si am o nevoie disperata de somn pentr ca, in arena ,orice secunda in care voi ceda in fata oboselii va fi o onvitatie la moarte”
  “Singurul lucru care imi distrage atentia e privelistea pe care o zaresc prin ferestre in timp ce plutim pe deasupra orasului si apoi a salbaticiei din afara lui.Asa e imagine ape care o vad pasarile.Cu deosebire ca ele sunt libere si in siguranta .Exact asa cum nu sunt eu.”
  “Toate celelalte simturi imi dispar , iar dorinta de a supravietui preia controlul .N-am cand sa judec daca o miscare e sau nu corecta .Cand aud un suierat , actionez sau mor.”
  “Simpla intindere a membrelor imi cere un efort imens.Ma doare in atat de multe locuri , incat nu merita sa fac un inventar.”
  “Ranile mele pe cale de a se vindeca, mintea inca putin cam tulbure din cauza veninului,caldura trupului lui Rue, aflat alaturi , capul ei rezemat pe umarul meu mi-au dat senzatia ca ma aflu in siguranta.Si pentru prima oara realizez cat de singura m-am simtit in arena. Cat de reconfortanta poate fi prezenta unei fiinte umane.”
  “Ramanem asa o vreme ,inclestati intr-o imbratisare , simtindu-ne unul pe celalalt , simtind lumina soarelui, fosnetul frunzelor cazute la picioarele noastre.Pe urma fara nici un cuvant , ne despartim si o pornim catre lac.”
  “Singurul semn al scurgerii timpului e cerul , miscarea subtila a lunii .Si Peeta incepe sa mi-o arate insistand s-o urmaresc si,uneori, simt cate o palpaire de speranta inainte de a ma scufunda iarasi in chinul noptii.”
  “Vreau sa-I spun ca e nedrept.Ca eram doi straini . Ca am facut ce-a trebuit ca sa ramanem in viata si ca sa supravietuim amandoi in arena.Ca nu pot sa-I explic ce ma leaga de Gale , pentru ca n-o stiu nici eu insami.Ca n-are rost sa ma iubeasca , fiindca oricum n-o sa ma marit nicioadata sa ca o sa sfarseasac prin a ma uri mai tarziu , in loc s-o faca mai curand.”
  “As vrea sa-I spun si cat de mult ii simt déjà lipsa .Dar n-ar fi cinstit din partea mea .Asa ca stam pur si simplu alaturi , in tacere , privind cum se contureaza in jur mica noastra gara.Vad camerele de luat vederi inghesuite pe peron .”
  “Cu coada ochiului , il zaresc pe Peeta intinzandu-mi mana.Il privesc nesigura.
  -Inca o data?Pentru public?
  N-a spus-o cu manie . In glasul lui pustiit nu e nimic, ceea ce mi se pare mai grav.Baiatul cu painea imi scapa déjà printre degete.Ii iau mana si i-o strang cu putere , pregatindu-ma pentru filmare si temandu-ma de clipa in care va trebui sa-I dau definitiv drumul.”

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu