"Năluca și Năucul(Năluca și Năucul #1)" de Stacey Kade

Năluca
Nu e vina mea că m-am născut frumoasă, cu păr blond şi mătăsos şi un simţ ascuţit a ceea ce lumea NUtrebuie să poarte. Şi totuşi, viaţa mea nu e perfectă, mai ales de când am murit. Călcată de autobuzul şcolii plin cu tocilari ─ să existe oare o soartă mai oribilă? Se pare că da... mă fac nevăzută, făptura mea dispare şi reapare, fără să o pot controla. Şi, peste toate, singura persoană care poate să mă vadă sau să mă audă este Will Killian, un ratat şi un fraier TOTAL, iar el refuză să mă ajute!
Trebuie să capăt control asupra vieţii mele de după moarte, şi asta repede, înainte să dispar pentru totdeauna. Dacă l-aş putea convinge pe Will să vorbească cu mine, aş avea o şansă. Dar asta înseamnă să-i încredinţez secretele mele... iar eu nu mă încred în nimeni, viu sau mort!
Năucul
Mama crede să mi-am pierdut minţile.  Psihiatrul meu vrea să mă închidă într-un ospiciu.  Practic, viaţa mea e tare naşpa. Şi asta a fost înainte ca Regina Balului să înceapă să mă bântuie.  Alona Dare a fost o adevărată pacoste când era vie; moartă, e şi mai rău.
Mda, eu pot să văd, să aud şi să ating fantomele. Acum, când mai am doar câteva săptămâni de şcoală, tot ce vreau e să termin cu bine liceul şi să plec de aici.  Dar cu o majoretă moartă care nu vrea să mă slăbească deloc, şi o nouă fantomă violentă care mă vrea mort... am încurcat-o.
Alona şi cu mine am putea să ne ajutăm reciproc... asta dacă am încerca să nu ne mai urâm atât de tare.
Da, vezi să nu!
Am dat de cartea asta ieri și după ce am citit prezentarea mi-am zis că trebuie să o citesc și eu. Mă așteptam să fie ceva mai mult amuzant decât serios, iar la început așa a și fost. Ceea ce mi-a plăcut. Chiar cătam ceva care să se poată citi ușor. Apoi, la un moment dat, am avut o surpriză plăcută. Citind în continuare mi-am dat seama că această carte nu e doar amuzantă și atât ci că are și o parte mai... serioasă, ca să zic așa. Pot spune că niciodată nu am fost pusă în situația de a nu putea să las o carte din mână, oricât de interesantă ar fi fost ea. Efectiv nu puteam renunța până nu aflam cum anume se va termina. 
Îmi place stilul în care este scrisă, e ușor de citit. Iar suspansul este prezent pe tot parcursul cărții, ceea ce mie mi se pare un mare plus, mai ales că în ultima vreme nu prea am mai găsit cărți de care să nu mă plictisesc pe la jumătate. Există niște întorsături de situație la care nu m-aș fi așteptat și chiar dacă la început Alona mi se părea superficială și puțin enervantă până la final mi-am schimbat mult părerea despre ea și a început să-mi placă de fata asta. Cât despre Will, ei bine, chiar dacă știam din prezentare că vede, aude și poate atinge fantomele, citind cartea mi-am dat seama că lucrurile nu stăteau chiar cum mi-am închipuit eu, ceea ce a făcut cartea să devină și mai interesantă.
(Un singur lucru mi-a cam tăiat elanul în legătură cu această carte și anume faptul că am aflat că de fapt face parte dintr-o trilogie... Mda, mi-au plăcut mult povestea și personajele, dar... Uff, ei bine, m-am cam săturat ca toate cărțile(sau mă rog, multe din cele peste care am dat eu) să facă parte dintr-o serie. Mai ales că în unele cazuri următoarele volume nu sunt la fel de reușite ca primul.)

Comentarii

  1. Şi mie mi-a plăcut Năluca şi Năucul. Cât despre faptul că e o trilogie pe mine mă deranjează aşteptarea :)) de la un volum la altul, uneori am impresia că nu mai ştiu povestea :))

    Anyway, dacă vrei cărţi care nu fac parte dintr-o serie îţi recomand 'Cele tre1sprez3ce motive', am recenzia făcută la ea dacă vrei să-ţi faci o părere. Altă carte aşa singură nu prea ştiu, dar dacă îmi mai vin în minte te anunţ :) :*

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu