Doi îngerași

Doi îngeri călători s-au oprit să-și petreacă noaptea în casa unei familii înstărite. Familia a refuzat să-i lase pe îngeri să înnopteze în camera de oaspeți. În schimb, le-a oferit o cămăruță în subsol. În timp ce își făceau paturile, îngerul cel bătrân a văzut o gaură în perete și a reparat-o imediat. Când îngerul cel tânăr l-a întrebat de ce, celalalt înger i-a răspuns:
"Lucrurile nu sunt întotdeauna ce par a fi".
Continuându-și drumul, în noaptea următoare îngerii au ajuns să se odihnească în casa unui om foarte sărac, dar foarte ospitalier.Tăranul locuia împreună cu soția lui. După ce au împărțit cu ei puțina mâncare ce o aveau, i-au lăsat pe îngeri să doarmă în patul lor, unde se puteau odihni în voie.
Când s-au trezit a doua zi, îngerii i-au găsit pe țăran și pe soția lui plângând. Singura lor vacă al cărei lapte era singurul lor venit, murise pe câmp. Îngerii l-au îmbărbătat pe țăran și au plecat mai departe.
Pe drum, cel tânăr s-a înfuriat și l-a întrebat pe cel bătrân cum se poate întâmpla un asemenea lucru?
"Primul om avea tot și totuși l-ai ajutat", a spus el. "A doua familie avea atât de puțin, dar era în stare să împartă totul și tu i-ai lăsat vaca să moară".
“Lucrurile nu sunt întotdeauna ce par a fi", i-a răspuns îngerul cel bătrân. "Când am stat în subsol am observat că în gaura din perete era depozitat aur. De vreme ce stăpânul era obsedat de lăcomie și era incapabil să-și împartă bogăția cu altcineva, am astupat zidul ca să nu o mai găsească. Noaptea trecută, când am dormit în patul familiei de țărani, îngerul morții a venit după soția lui. I-am dat în schimb vaca. Lucrurile nu sunt întotdeauna ce par a fi.”
Uneori chiar așa se întâmplă când viața nu se desfășoară așa cum ar trebui.
Dacă ai credință, știi că orice întamplare este întotdeauna în avantajul tău. S-ar putea să nu știi cum anume, (poate nu afli de ce anume te-a păzit Dumnezeu) dar știi că e așa.
Unii oameni intră în viața noastră și pleacă repede...
Unii ne devin prieteni și stau
aproape de noi... lăsându-și minunatele amprente asupra inimii noastre, iar noi nu mai suntem aceiași pentru că prietenia lor ne-a transformat!!!
Ieri a trecut.
Mâine este un mister.
Astăzi este un dar.
De aceea se cheamă prezent (engl.: present = dar)!
Cred că viața este minunată... trăiește și bucură-te de fiecare moment...

Comentarii