"Îți amintești de mine?" de Sophie Kinsella

"Îți amintești de mine?" este una dintre cele mai reușite parodii ale „vieții de lux, la înălțime”. Eroina romanului, Lexi Smart, se trezește într‑un spital londonez și are o mare surpriză. Dinții ei sunt perfecți. Corpul ei, la fel. Are o geantă Louis Vuitton. Abia scapată dintr‑un accident de mașină (cu propriul Mercedes), și‑a pierdut o bucată consistentă de memorie, mai precis trei ani, și este pe cale să afle cât de mult s‑au schimbat lucrurile între timp. Cumva, Lexi a reușit să ajungă dintr‑o fată muncitoare de 25 de ani o mare afaceristă de 28, care locuiește într‑un penthouse superb, are o asistentă personală de shopping, un grup de noi prieteni fermecători și urmează o dietă fără carbohidrați. Și de unde a apărut oare acest soț chipeș, care se pare că mai e și milionar? Deși mintea i‑a rămas cu trei ani în trecut, Lexi e hotărâtă să accepte această minunată lume nouă și să fie... cine pare a fi. Desigur, până când apare în scenă și un amant! 
„O carte minunată, plină de umor, dar și de lacrimi. Sophie Kinsella reușește să transforme un accident soldat cu pierderea memoriei într-o poveste înviorător de amuzantă.” (USA Today)La început, atunci când ea se trezește la spital am rămas puți confuză, asta pentru că nu citisem rezumatul de pe spate înainte. Dar după încă câteva pagini totul a devenit foarte clar. Atunci am început să mă gândesc la faptul că probabil că ea îl iubise pe respectivul soț și că totul avea să se sfârșească cu bine. După ce am aflat cât de mult se schimbase totul în viața ei în cei trei ani deja eram foarte curioasă să aflu cum de s-a ajuns la așa ceva și dacă va reuși să repare din greșelile pe care le comisese, așa cum și-a propus.
Cartea are multe momente haioase, iar la un moment dat râdeam de una singură citind. Nu totul a fost haios în cartea asta, dar pentru mine asta a făcut-o să devină și mai interesantă.

Comentarii