"Manualul războinicului luminii" de Paulo Coelho

Manualul războinicului luminii este o culegere de gânduri filozofice și povești care îi vor încânta pe căutătorii de pretutindeni.
Un războinic al luminii nu-și petrece zilele încercând să joace rolul pe care i l-au ales alții. Un războinic al luminii nu-și pierde timpul ascultând provocări; el are un destin de împlinit. Un războinic al luminii își cunoaște defectele, dar își cunoaște și calitățile. Un războinic al luminii face întotdeauna tot ce-i stă în puteri și așteaptă același lucru de la ceilalți. Știe că și cea mai îndepărtată stea din Univers se oglindește în lucrurile din jurul lui. 
Manualul războinicului luminii este o invitație pentru fiecare dintre noi să ne trăim visul, să acceptăm incertitudinile vieții și să ne ridicăm în întâmpinarea destinului nostru unic. În stilul său inimitabil, Paulo Coelho ne ajută să descoperim războinicul luminii din noi.
În scurte pasaje pline de inspirație, suntem invitați să pornim pe calea războinicului: cel care apreciază miracolul de a fi în viață, cel care acceptă eșecul și cel a cărui căutare îl face să devină ceea ce dorește să fie.


Nu prea am ce să spun despre cartea asta, pentru că nu este o poveste propriu-zisă la finalul căreia tragi o concluzie, morală etc. Este mai mult o colecție de mici parabole, iar fiecare are un mesaj al ei. Exact asta mi-a plăcut mie la cartea asta, faptul că avea mai multe povestioare mici din care se poate lua câte o mică învățătură, un anumit mesaj.
Cartea este scurtă, are doar 150 de pagini, dar nici nu era cazul să fie mai lungă. Este mai filozofică ea în sine, iar dacă era mai lungă probabil că m-aș fi plictisit de ea. Așa a fost exact cât trebuie. 

Comentarii