"Poți să ții un secret?" de Sophie Kinsella

„Competiție, bârfe de birou, scandal, dragoste și sex… personajul prăpăstios al lui Sophie Kinsella va fi în mod sigur adorat de cititori și-i va amuza copios…” (Publishers Weekly)
Cu același amestec de umor, farmec și optimism care au făcut-o celebră și extrem de iubită pe eroina ei, Becky-cea-dependentă-de-cumpărături, Sophie Kinsella ne-o prezintă acum pe Emma Corrigan. Eroina romanului este o fată obișnuită… dar cu mici secrete pe care nu trebuie să le afle nimeni, dar absolut nimeni! În clipa când avionul în care se află trece printr-o zonă cu turbulențe atmosferice, Emma e convinsă că i-a sunat ceasul. Pentru a se calma, începe să-i turuie vecinului de scaun, un american sobru și atrăgător, toate secretele ei (cum și-a pierdut virginitatea în timp ce părinții ei se uitau la Ben Hur, cum și-a mințit iubitul în legătură cu greutatea ei, motiv pentru care bikinii pe care i-a făcut acesta cadou sunt extrem de inconfortabili, cum habar n-are ce e ăla NATO și o mie de alte secrete, despre colegii de serviciu, familia, viața și visurile ei). Din fericire, avionul aterizează cu bine și cei doi se despart. Când ajunge la birou, Emma află că fondatorul companiei la care lucrează ca asistent de marketing este nimeni altul decât tipul din avion, singura persoană din lume care știe acum totul despre ea.Cum mi-au plăcut primele cărți pe care le-am citit scrise de Sophie Kinsella nu puteam să nu o citesc și pe asta. Mai ales că o aveam în bibliotecă și mama mi-a spus că merită să o citesc.
Deci, Emma Corrigan e o persoană absolut comică. După ce află că respectivul din avion era fondatorul firmei la care lucrează ea. De acolo totul devine absolut hilar. Mai ales că, evident, cei doi se cam îndrăgostesc, că nu se putea altfel. Iar apoi nu mai poți lăsa cartea din mână. 
Mie mi-a plăcut mult întâlnirea la care a mers Emma cu tipul pentru că acesta știa exact cum își imagina ea întâlnirea perfectă și chiar a încercat să o facă să devină realitate. Și i-a ieșit de minune doar că exact atunci Emma își dă seama că întâlnirea perfectă la care visase ea atâta nu prea era pe gustul ei.
Are loc și o întâlnire a fondatorului cu familia ei, moment comic din punctul meu de vedere, mai ales că știa multe lucruri despre ei.
Cartea este super, nu este greu de citit, iar eu am râs destul citind-o :)

Comentarii