"Supermenajera" de Sophie Kinsella

În "Supermenajera", cititorul face cunoștință cu Samantha Sweeting, o femeie de carieră în vârstă de 29 de ani, pe cale să devină asociat la prestigioasa firmă londoneză de avocatură Carter Spink. Însă, dându-și seama că a făcut o greșeală catastrofală (care va costa firma nu mai puțin de cincizeci de milioane de lire), Samantha simte nevoia subită să dispară din peisaj.
Astfel că atunci când, ajunsă undeva la țară, se vede angajată ca menajeră a unei familii bogate, eroina noastră decide să accepte noua identitate și provocările reprezentate de atâtea îndeletniciri nemaiîncercate până atunci, cum ar fi gătitul, spălatul rufelor și curățatul mobilei.
Viața de menajeră se dovedește a fi tihnită și nu lipsită de satisfacții, aceasta și datorită atențiilor de care se bucură din partea arătosului grădinar al casei. Însă trecutul nu poate fi lăsat în urmă atât de ușor, iar când Samantha descoperă un secret teribil despre firma la care lucra – și când mass-media află că fosta femeie de succes își câștigă acum traiul curățând toalete – situația devine explozivă.

Cartea asta mi s-a părut absolut comică. La început, după ce află de marea eroare comisă și pleacă mă gândeam la ceva de genul "fata asta nu prea are curaj". Dar după ce a fost angajată ca menajeră totul a luat-o razna, mai ales că Samantha nu se pricepe absolut deloc la treburile casei și încearcă din răsputeri să ascundă asta de cei care au angajat-o. Fata se străduiește ce-i drept, dar nu prea îi iese, iar simpaticul de grădinar nu îi face viața mai ușoară.
Dar în cele din urmă, și cu ceva ajutor, reușește să învețe cum să se descurce, iar după un timp lucrurile merg mult mai bine. Asta bineînțeles până află presa despre ea și până ea află acel secret despre firma la care lucra. De acolo lucrurile o iau puțin razna, iar eroina noastră se străduiește să facă astfel încât adevărul să iasă la iveală.
Este o carte foarte drăguță, plină de întâmplări amuzante, care mie una mi-a plăcut mult și consider că merită citită.

Comentarii

 1. interesant!
  dar parca a disparut interesul de a citi, afland "subiectul".
  e cumva si film?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Din câte știu eu nu este film, dar s-ar putea să mă înșel :-?

   Ștergere

Trimiteți un comentariu