The vow/Jurământul

Paige şi Leo sunt căsătoriţi şi se iubesc la nebunie. Ambii sunt artişti de succes în Chicago. Într-o noapte cu ninsoare deasă, cei doi sunt victimele unui accident de maşină. Leo scapă nevătămat, însă Paige are leziuni cerebrale, care îi şterg din memorie toate amintirile legate de relaţia cu soţul său. La ieşirea din comă, Leo este pentru ea un străin.
Dintr-o dată, Leo se trezeşte în situaţia de a lua de la capăt o relaţie la care visase toată viaţa şi de a-i recuceri inima soţiei sale. În urma traumatismului cranian, Paige se crede cu cinci ani în urmă, pe vremea când era studentă la Drept, înainte de a-l cunoaşte pe Leo. Viaţa sa actuală îi este complet străină. Nu înţelege de ce se află departe de părinţii săi, îi lipseşte garderoba sa “conservatoare” şi nu vede niciun motiv pentru care ar fi renunţat la facultate şi la promiţătoarea carieră de avocat. Pentru a înrăutăţi situaţia, Paige se crede încă logodită cu omul de afaceri Jeremy, şi refuză relaţia cu Leo şi stilul său de viaţă neconvenţional, ca şi cum nu l-ar fi iubit niciodată.
Cum însănătoşirea lui Paige şi revenirea memoriei pare ceva imposibil, Leo este cuprins de teamă – aceea că a pierdut-o pentru totdeauna pe marea iubire a vieţii sale. Refuzând să se dea bătut, el se hotărăşte să ia totul de la capăt şi o curtează pe Paige ca şi cum de-abia s-ar fi cunoscut, în speranţa că aceasta se va îndrăgosti din nou de el. Astfel, Leo va trece printr-o grea încercare, în cursul căreia va înţelege exact sensul iubirii, al onestităţii şi al jurământului făcut la căsătorie.

Filmul ăsta m-a emoționat. Eu am vrut să-l văd în primul rând deoarece știam că este un film de dragoste, iar eu sunt mai romantică de felul meu. Mi s-a părut interesantă ideea încă de când am văzut trailerul, dar sincer eram convinsă că va fi una din acele povești în care la final are loc vreun miracol, iar ea își recapătă memoria și ei trăiesc fericiți până la adânci bătrâneți. Din acest punct de vedere filmul m-a luat prin surprindere. Nu pentru că nu ar avea final fericit. Ci pentru că la final am aflat că de fapt filmul este inspirat dintr-o poveste reală și că de fapt Paige nu și-a recăpătat niciodată memoria. Dar, cu toate astea, cei doi rămân împreună și sunt fericiți în final :x

Comentarii

Trimiteți un comentariu