Cartofii din rucsac

Într-o zi, profesorul ne-a cerut  să aducem la şcoală nişte cartofi cruzi şi o pungă de plastic. Ne-a spus să punem în punga de plastic câte un cartof pentru fiecare persoană faţă de care avem resentimente şi să-i scriem numele. Ne-a cerut ca timp de o săptămână să cărăm sacoşa cu cartofi în rucsac peste tot unde mergem. Unii dintre cartofi erau cu adevărat grei! Fireşte, cartofii au început să se strice cu timpul... Efortul de a căra sacoşa asta tot timpul mi-a demonstrat clar cât de mare era greutatea pe care o purtam zi de zi în viaţa mea şi în inimă din cauza ranchiunei şi resentimentelor. Deoarece eram mereu atent să nu uit sacoşa, mi-am dat seama că neglijam lucruri care erau mai importante pentru mine. Exerciţiul acesta m-a făcut să mă gândesc la preţul pe care îl plătem pentru că nu puteam să iert ceva care deja se întâmplase şi pe care nu-l mai puteam schimba. 
De multe ori credem că iertarea este un cadou pentru celălalt, fără să ne dăm seama că noi suntem primii care beneficiem de pe urma iertării.
Toţi purtăm cartofi care putrezesc în “rucsacul” nostru sentimental.
Neputinţa de a ierta este ca un venin pe care îl luăm zilnic, picătură cu picătură, şi care sfârşeşte prin a ne otrăvi.
De multe ori, este nevoie să te ierţi mai întâi pe tine însuţi pentru toate lucrurile care nu s-au întâmplat aşa cum ţi-ai fi dorit să se întâmple. 
Iertarea ne eliberează de greutăţi care ne amărăsc sufletul şi ne îmbolnăvesc trupul.
Să ierţi nu înseamnă să fii de acord cu ce s-a întâmplat sau să aprobi acel lucru. 
A ierta nu înseamnă să încetezi să acorzi importanţă celor întâmplate, nici să dai dreptate celui care te-a rănit. Înseamnă pur şi simplu să laşi deoparte acele gânduri negative care îţi produc durere şi supărare. 
Iertarea se bazează pe acceptarea a ceea ce s-a întâmplat.
Iertarea rupe lanţurile şi te eliberează cu adevărat
Hotărăşte-te chiar azi să ierţi!
Iertarea este calitatea celor curajoşi. Doar cel care este suficient de puternic pentru a ierta o ofensă ştie să iubească” Gandhi

Comentarii

 1. Ce profesor! :)) Dar a făcut un exerciţiu interesnat care zic eu că v-a ajutat să realizaţi că nu e bine să fii supărat pe cineva să-i porţi ură, trebuie să ierţi.

  RăspundețiȘtergere
 2. Inteligent profesorul. Trebuie sa invatam sa ieratam.

  RăspundețiȘtergere
 3. Asta chiar a fost profund :) Mi-aş dori un prof ca al vostru.

  RăspundețiȘtergere
 4. Cred că e un profesor plin de înțelepciune.
  Iertarea ne dă posibilitatea de a fi liberi.

  RăspundețiȘtergere
 5. Ok, ca să fie clar, asta nu povestea mea. E o poveste pe care am primit-o pe mail și care mi s-a părut foarte interesantă și plină de însemnătate și am decis să o împărtășesc și cu alții.
  Oricum, mă bucur că v-a plăcut :)

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu