"Contesa Aneke(Ultima vrăjitoare din Transilvania #1)" de Anna Vary


Ok... recunosc că nu m-am așteptat ca această carte să-mi placă chiar atât de mult. Da, am fost foarte curioasă în legătură cu ea și nerăbdătoare să o citesc, dar am fost și un pic sceptică.
Deci, Alexandra, o adolescentă de 16 ani din București, este trimisă de către mama ei în satul V. din Transilvania pentru a-și petrece acolo cele două luni ale vacanței de vară. Ajunsă în sat, Alexandra este curioasă în legătură cu povestea contesei Aneke, de care auzise de la mama ei, despre care se spune că fusese ucisă de săteni cu mult timp în urmă deoarece ei o credeau vrăjitoare și motivul pentru care multe lucruri neplăcute se întâmplau în V. Cutreierând prin sat, găsește casa unde se presupunea că s-a ascuns Aneke de sătenii furioși, apoi castelul unde aceasta trăise. În acest sat dă și peste câteva personaje dubioase: Lorena și Mathias, care pretind că ar fi sora și fratele vitregi ai Anekei și care îi povestesc despre aceasta ca și cum ar fi trăit în acele vremuri, deși trecuseră sute de ani de atunci. Alexandra se trezește prinsă într-un șir de evenimente din care află că lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi și descoperă că are în comun cu contesa relația interzisă cu fratele ei vitreg.
Este o poveste care pe mine m-a captivat încă de la prolog și care o continuat să mă fascineze pe tot parcursul ei. Recunosc că am vrut să citesc cartea asta în parte și deoarece aflasem că este scrisă de o româncă și eram destul de curioasă. Îmi place stilul în care este scrisă, e ușor de citit și de urmărit firul poveștii, plus că pe mine m-a făcut să fiu mereu curioasă în legătură cu ce se va întâmpla în continuare. Iar la final... ei bine, m-am trezit că vreau mai mult, că vreau să aflu mai multe detalii despre acea contesă, despre Lorena și despre Mathias. Sincer, personajele astea două chiar mi-au plăcut și m-au fascinat pe tot parcursul cărții. Acum cred că voi sta cu sufletul la gură până când va apărea următorul volum.
Cred că nu exagerez cu nimic când spun că acestă carte este absolut superbă. Eu una o recomand cu căldură. Este o carte care îmbină lumea de demult, lumea în care a trăit cândva contesa Aneke, cu lumea modernă în care adolescenții își petrec mult timp în fața calculatorului și a facebook-ului. 

Comentarii

  1. Încă o carte adăugată pe lista de dorinţe :) Sper ca în literatura românească scriitorii de fantasy să fie tot mai mulţi în viitor.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu