Book Lovers Challenge #7

În lumea cărei cărți ai dori să trăiești pentru o scurtă perioadă de timp și  de ce?
Ăăăh, greu. Să mă gândesc totuși. 
Cred că dacă aș putea trăi în lumea oricărei cărți pentru o perioadă aceea ar fi Fetița celei de-a șasea luni. Da, știu că este practic o carte pentru copii, dar mi-a plăcut enorm lumea creeată de autoare în ea, acel laborator ascuns din casa Ninei și lumea aceea plină de creaturi care de care mai simpatice a celei de-a șasea lui(sper că zic bine, am citit carte cu muuult timp în urmă). Plus că mi-ar plăcea să lucrez și eu în acel laborator al Ninei și să am parte de aventuri alături de ea și de prietenii ei. Sincer, încă de când am citit cartea asta mi-am închipuit cam cum ar fi să trăiești acolo, să ai parte de atâtea surprize și să descoperi atât de multe lucruri, plus să ai niște prieteni care sunt alătur de tine la bine și la greu, indiferent de cât de periculoasă ar fi situația. 
Sincer, m-am gândit și la Harry Potter, dar cartea aleasă fiind cea care mi-a deschis pofta de citit parcă am rămas mai atașată de ea, chiar și dacă sunt conștientă de faptul că dacă aș citi-o acum nu mi-ar mai plăcea la fel de mult pentru că am depășit de mult timp vârsta căreia i se adresează ea.
Dar... pe de altă parte parcă nu pot renunța nici la ideea de a trăi în lumea din Harry Potter. Cred că am mai spus-o, sunt o mare fană a magiei și a tot ceea ce conține vrăjitori și vrăjitoare și orice alte creaturi magice. Dacă aș putea fi orice creatură magică aceea ar fi o vrăjitoare. Mi-ar plăcea să pot să fac multe vrăji și poțiuni, dar mai mult vrăji, și să mă joc cu ele cam până dau de necaz, pentru că sigur ceva nu ar ieși cum trebuie, că na :)) Și apoi chiar mi-au plăcut aceste cărți și cred că ar fi chiar interesant să trăiești într-o școală ca Hogwarts și să ai parte de multe aventuri, nu știu, să fii alături de Harry și de prietenii lui și să ai parte de toate acele aventuri pe care nu le vei uita niciodată. Așa cum au fost ele, mai sângeroase uneori, deși cred că nu e termenul potrivit, tot mi-ar fi plăcut să particip la ele. Deja încep să visez cu ochii deschiși :))
Da, știu că provocare era pentru o singură carte, dar chiar mi-a fost greu să aleg între cele două :))

Comentarii