Words from books...(9)

"Era mândră că practica o activitate care marca fiecare dintre marile evenimente ale vieții. Nașterea, botezul, prima întâlnire, căsătoria, împăcarea, promovarea profesională, pensionarea, înmormântarea: florile îi însoțeau pe oameni din leagăn până în mormânt."

"Cunoștea fragilitatea prietenului său și știa că 'vindecarea' lui era încă precară.
Fiecare om are în inimă un gol, o rană, o teamă de abandon și de singurătate.
Marcus știa că rana din inima lui Jonathan era adâncă.
Și că un astfel de comportament nu prevestea nimic bun."

"- Da, ani de zile, eu și mama ta n-am fost decât o singură ființă. Împărțeam totul și iubirea noastră ne proteja de tot. Dar într-o zi... într-o zi, iubirea dispare... și nu mai e nimic de spus."

"Așadar. timp de două-trei secunde, timpul se opri în loc. Acele două-trei secunde de grație în care ei aveau amândoi cincisprezece ani. În care își zâmbeau. În care Daniel nu omorâse niciodată pe nimeni. În care ea nu era polițistă. În care Alice nu dispăruse. Acele două-trei secunde în care viața era încă plină de promisiuni.
Două, trei secunde..."

"Cei mai frumoși ani ai unei vieți sunt cei pe care nu i-ai trăit încă."

"Nu te eliberezi așa ușor de trecutul tău. Nu scapi așa ușor de nisipuri mișcătoare și de obsesii."

"Îi luase doi ani să-și construiască o viață stabilă și liniștită, dar acest echilibru se făcuse țăndări odată cu întoarcerea perfidă a fantomelor trecutului. În câteva zile, își pierduse toate reperele. Se simțea rătăcită într-un pustiu îngrijorător, sfâșiată între două vieți dintre care niciuna nu mai era a ei."

Chemarea îngerului de Guillaume Musso

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu