"I'd tell you I love you, but then I'd have to kill you(Gallagher girls #1)" de Ally Carter

Toți știu că să fii adolescent nu este tocmai ușor, iar dacă mai înveți și la o școală pentru fete excepționale, care este de fapt o școală pentru spioane, lucrurile devin chiar mai complicate. Cam așa e viața lui Cammie, poreclită și cameleonul. Vorbește paisprezece limbi, poate omorî pe cineva cu mâinile goale și are IQ-ul unui geniu. Cu ambii părinți foști spioni toți au mari așteptări de la ea, dar pe Cammie nu pare să o deranjeze asta. 
Viața ei devine și mai interesantă atunci când, aflată în prima ei misiune alături de prietenele ei, este observată de un băiat. Iar de aici totul devine foarte interesant și amuzant. Sigur, ea poate afla cât de multe lucruri despre el dorește, dar nu-i poate spune niciodată cine este ea cu adevărat. Ce face în acest sens având în vedere faptul că e îndrăgostită de el? Își inventează o nouă viață pe care i-o prezintă acestuia.
Dar, lucrurile nu pot merge bine la nesfârșit, iar Cammie își dă seama că trebuie să aleagă între cele două vieți ale ei: cea de spioană și cea normală. Totul se complică, iar la un moment dat riscă să-și piardă chiar una din prietenele ei cele mai bune din cauza unui băiat.
Cam atât despre poveste, cred că e suficient. Mie una chiar mi-a plăcut cartea asta. Sigur, poate că nu are acțiunea specifică unei cărți cu spioane așa cum s-ar putea aștepta unii, dar pe mine nu m-a plictisit nicio clipă. În principal, este vorba despre Cammie care încearcă aibă o relație obișnuită cu un băiat care nu are nici cea mai vagă idee cine este ea de fapt. Iar în acest sens, și ajutată de prietenele ei, face planuri care mai de care mai trăznite pentru a reuși să se întâlnească cu el, fără ca el să afle că de fapt învață la Academia Gallagher, care este considerată o școală plină de fete bogate și pline de fițe.
Cred că ce mi-a plăcut cel mai mult a fost modul în care Cammie alături de prietenele ei se foloseau de cunoștințele lor de spioane pentru a afla cât mai multe lucruri despre băiatul de care s-a îndrăgostit Cammie. Chiar mi s-a părut amuzant. 
Acum pot spune că abia aștept să citesc și următorul volum și să aflu prin ce peripeții mai trece Cammie alături de prietenele ei.

Comentarii