18 lucruri pe care să le faci pentru tine însuți

1. Petrece timp cu oamenii potriviți. Aceștia sunt cei care îți apreciază compania, care te iubesc, care te susțin și de la care poți învăța ceva. Sunt cei care te fac să simți că trăiești și cei care te acceptă așa cum ești, cu bune și rele.

2. Înfruntă-ți problemele cu mult curaj și cu fruntea sus. Nu problemele sunt cele care te definesc, ci cum vei reacționa în fața lor și cum le vei depăși. Ele nu vor dispărea, dacă nu vei acționa. Fă tot ce poți, când poți, pentru ca în final, să fii mulțumit că ai făcut tot ce se putea face.

3. Fii sincer cu tine însuți. Fii sincer când te gândești la tot ce trebuie să schimbi, fii sincer când te gândești la ce este corect și ce nu este așa. Cunoaște-te pe tine însuți pentru a ști, cât mai bine, toate lucrurile de care ești capabil, toate lucrurile pe care ți le dorești și toate lucrurile pe care îți dorești să le faci.

4. Fii tu însuți, cu adevărat și cu mândrie. Apreciază persoana specială care ești cu adevărat, persoana care are idei, calități și o frumusețe deosebită. Fii tu, așa cum îți dorești să fii, nu cum își doresc alții să te vadă.

5. Concentrează-te și trăiește în prezent. Doar prezentul îți este garantat, așa că profită la maxim de el! Încetează să te mai gândești la cât de bine(sau rău) vor sta lucrurile în viitor, încetează să te mai gândești la greșelile pe care le-ai făcut în trecut. Gândește-te la „aici și acum” și profită de experiența pe care prezentul ți-o oferă.

6. Învață lecțiile pe care greșelile ți le oferă. Dacă nu greșești din când în când, înseamnă doar că ești prea precaut sau că nu încerci suficient de mult. Asumă-ți riscuri, împiedică-te, poți chiar să cazi, doar pentru a te ridica și pentru a încerca din nou. Apreciază faptul că ai ocazia să înveți și să te dezvolți pe plan personal.

7. Bucură-te de lucrurile pe care le ai. Nu-ți mai petrece timpul gândindu-te doar la lucrurile pe care vrei să le obții, căci, aproape sigur, după ce vei obține aceste lucruri, vei găsi multe altele pe care ți le dorești. Ia o pauză, fii recunoscător și bucură-te de tot ce ai și de tot ce ai atins până acum.

8. Creează propria fericire. Nu-ți lăsa fericirea să depindă de alții și nu te aștepta ca persoanele din jur să-ți ofere întotdeauna fericirea pe care o cauți. Găsește-ți singur propria fericire, în pasiunile tale, în toate lucrurile pe care le iubești, pe care le admiri și pe care le apreciezi.

9. Oferă o șansă tuturor ideilor și viselor tale. În viață, nu poți fi niciodată sigur că ceva va funcționa, dar poți să fii sigur că nimic nu se va întâmpla dacă nu riști sau dacă nu încerci. Indiferent de rezultatul pe care îl vei obține, fii mulțumit! Dacă eșuezi, vei primi o lecție(din care trebuie să înveți ceva!) și dacă ai succes, vei primi ce ți-ai dorit.

10. Oferă o șansă oamenilor pe care îi întâlnești. Fii dispus să cunoști oamenii, fii pregătit pentru provocări și fii gata să cunoști persoane care, poate, îți vor schimba viața. Renunță la toate relațiile care nu mai funcționează și fii dispus să creezi altele noi, în locul acestora.

11. Caută partea bună în orice. În momentele dificile, reamintește-ți că poți și vei deveni mai puternic datorită lor. Învață din ele, îmbunătățește-te și fii atent la orice șansă pe care acestea ți le pot oferi.

12. Iartă-i pe cei din jurul tău și mai presus de toate, iartă-te și pe tine însuți. Cu toții am avut momente în care am fost răniți de alții sau de propriile decizii. Deși durerea unor astfel de experiențe este normală, uneori ea persistă mult prea mult. Iartă-i pe cei ce ți-au greșit și iartă-te și pe tine. Asta nu înseamnă că vei șterge sau uita trecutul, înseamnă doar că ești suficient de puternic cât să treci peste.

13. Ajută-i pe cei din jurul tău. Arată că îți pasă, întinde o mână de ajutor celor care au nevoie sau oferă câteva cuvinte frumoase și încurajatoare. Nu uita: bunătatea și dragostea oferite, se vor întoarce la tine (înzecit!).

14. Observă frumusețea celor mai mici lucruri și momente. În loc să aștepți marile evenimente (căsătorie, copii, promovare), găsește fericire și în evenimentele (și momentele) de o importanță mai mică și care au loc în viața ta de zi cu zi. Bucură-te de cafeaua aromată pe care o bei dimineața, bucură-te de animalul de companie care îți stă în brațe, bucură-te de momentele plăcute petrecute alături de prieteni și de partener.

15. Oferă atenție celor mai importante relații ale tale. Fie că acestea sunt de prietenie, romantice sau de familie, oferă-le o deosebită atenție. Spune-le acestor persoane speciale cât de importante sunt pentru tine și cât le iubești. Poate nu ți se pare mult, dar câteva cuvinte frumoase (și neapărat simțite!) pot întări orice relație.

16. Concentrează-te asupra lucrurilor pe care le poți controla. Nu poți schimba totul, oricât de mult ți-ai dori asta, dar întotdeauna poți schimba ceva. Nu-ți irosi timpul, talentul și energia concentrându-te asupra lucrurilor pe care nu le poți controla; în schimb, investește energia în lucruri pe care le poți controla sau schimba.

17. Gândește-te la posibilitatea rezultatelor pozitive. Mintea trebuie să creadă că poate face ceva, înainte de a face lucrul respectiv. Fiecare persoană, fiecare viață are atât aspecte plăcute, cât și unele mai puțin plăcute. Ceea ce este important este alegerea aspectelor asupra cărora te vei concentra, așa că nu uita – ele sunt cele care determină dacă vei fi fericit (sau nu) în viitor.

18. Reamintește-ți cât de bogat ești cu adevărat. Chiar și în momentele cele mai dificile, este extrem de important să privești totul și dintr-o altă perspectivă. Nu te-ai dus la culcare înfometat, nu ai dormit pe stradă, ți-ai putut alege hainele cu care să te îmbraci dimineața, nu ți-ai petrecut ziua în frică și teroare, ai acces la apă potabilă, servicii medicale, informații cât mai diverse și lucruri plăcute. Multe persoane ar spune că ești bogat, așa că reamintește-ți să fii recunoscător pentru ceea ce ai. 

Comentarii

Trimiteți un comentariu