Inside job

Ăsta e de fapt un documentar, iar eu l-am văzut pentru că aveam ca temă la engleză să mă uit la un film dintr-o listă care ne-a fost dată și să îi fac recenzia. Iar ăsta avea nota cea mai mare pe IMDB, deci da, cam ăsta a fost criteriul prin care am sfârșit văzându-l. Și am decis să scriu despre el pe blog pentru că mi s-a părut interesant.
În acest documentar sunt prezintă motivele pentru care s-a ajuns la criza financiară din 2008, care a afectat cam întreaga lume. Un narator povestește ce s-a întâmplat în anii dinaintea crizei în domeniul bancar, mai exact cel al creditelor imobiliare, și ce s-a întâmplat pe Wall Street în America, pe piața de capital.
Când am citit pe IMDB despre ce anume vorbește filmul ăsta, chiar am devenit curioasă, pentru că nu mi-a fost niciodată clar de unde a pornit criza asta, că doar trebuia să fi pornit de undeva, nu?
Nu aș putea explica acțiunea filmului, pentru că efectiv nu aș avea cum. Sunt prezentate multe informații importante despre ce s-a petrecut atunci, cum au acționat companiile cele mai puternice din domeniul lor și ceea ce a dus în final la prăbușirea acelor companii, care erau de altfel destul de cunoscute pentru faptul că investițiile lor erau cât se poate de sigure. Iar odată cu prăbușirea lor economia a avut mult de suferit, iar asta a afectat mult mai mult întreaga lume decât s-ar fi așteptat mulți oameni.
În film mai apar și interviuri cu persoane care au suficiente cunoștințe în domeniu și care vorbesc de asemenea despre ce s-a întâmplat în perioada respectivă.
Nu știu ce să mai zic. Documentarul este chiar foarte interesant și chiar am înțeles ce anume s-a întâmplat de s-a ajuns la criza financiară din 2008 și eu zic că e interesant de văzut dacă vă interesează subiectul. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu