Words from books...(28)

Am fi tare fericiți dacă am putea să ne abandonăm pe noi înșine așa cum îi putem abandona pe ceilalți. - Doamna du Deffand

"- Știi, douăzeci de ani de viață înseamnă o poveste lungă, i-a răspuns Valerie, scuturându-și fusta de praf.
- Nouă rânduri, a oftat Andrew.
- Cum adică, nouă rânduri?
- Dacă îmi încredințezi douăzeci de ani de viață, eu ți-i rezum în nouă rânduri."

"- Viața nu e ca un aparat din ăsta modern, la care trebuie doar să apeși pe un buton ca să asculți melodia pe care o vrei. În viață nu putem da timpul înapoi, iar unele dintre faptele noastre au consecințe ireparabile."

"- Când este sinceră, credința te obligă să-ți respecți propria omenie. Suntem responsabili în fața lui Dumnezeu pentru această părticică de omenie pe care El ne-o încredințează, atunci când ne oferă viața. E de-ajuns o clipă de uitare, de lașitate, de cruzime, pentru a-ți pierde pe vecie demnitatea. Unii credincioși se tem de focul iadului. Pe mine, ca unul care predă teologia, chestia asta mă face întotdeauna să zâmbesc. Iadul se află mult mai aproape de noi; atunci când ne pierdem rațiunea de a fi oameni, el ne deschide porțile chiar aici, pe pământ."

"Andrew s-a gândit din nou la adolescența lor. Amintirile sunt uneori ca fotografiile decolorate de vreme, ale căror detalii sunt puse în evidență doar de o anumită lumină. A simțit că ei doi erau legați de o complicitate mai puternică decât orice pe lume."


Și dacă aș mai trăi o dată de Marc Levy

Comentarii