"Avem un zoo" de Benjamin Mee

Am văzut și eu sfârșitul filmului la televizor și mi s-a părut drăguț, așa că normal că a trebuit să-mi iau cartea. Și trebuie să spun că mă așteptasem să fie o poveste drăguță și relaxantă, dar în cele din urmă m-a impresionat mult mai mult decât m-aș fi așteptat.
Cartea prezintă povestea unei familii care decide la un  moment dat, în urma mai multor evenimente, să achiziționeze o grădină zoologică. Iar cartea este scrisă chiar de unul dintre membrii acestei familii. Iar practic cartea prezintă toate obstacolele peste care au trebuit cu toții să treacă mai întâi pentru a cumpăra această grădină zoologică și mai apoi pentru a o restaura, a o pune înapoi pe picioare, pentru a obține licența de funcționare a acesteia și de a o deschide din nou. Iar pe parcurs se pot afla tot felul de lucruri interesante despre animale, despre cum funcționează de fapt o grădină zoologică și cât de greu este acest lucru, mai ales fără fondurile necesare. Chiar mi s-a părut o poveste foarte interesantă din care chiar se pot învăța multe lucruri, iar eu una am fost destul de interesată de ele.
Cred că dacă povestea nu ar fi fost una reală nu aș fi fost la fel de impresionată. De fapt, cred că nici nu mi-aș fi cumpărat cartea. Eu am un mare interes pentru cărțile și filmele inspirate din viața reală.
Cartea asta mi-a plăcut foarte mult. Ce-i drept, mă așteptam, adică e doar o poveste despre o familie care achiziționează o grădină zoologică, asta deși nu au nici cea mai vagă idee despre cum funcționează o asemenea afacere și mai sunt și înconjurați de peste două sute de animale exotice de care trebuie să se ocupe, ca să nu mai spun de personalul acelei grădini.
Mi-a plăcut mult stilul în care Benjamin Mee a povestit întreaga aventură prin care au trecut cu toții și mi s-a părut de admirat faptul că au continuat să persevereze, cu toate că poate majoritatea persoanelor ar fi renunțat în locul lor. Mi s-a părut o familie destul de unită și optimistă, iar ăsta e unul din lucrurile care mi-au plăcut. Adică, cu toate că totul părea să meargă împotriva dorinței lor de a reuși să redeschidă acea grădină zoologică, ei nu s-au dat bătuți. Iar toată acea echipă chiar a muncit din greu sperând să obțină acea autorizație.
Și, deși povestea asta are și o parte tristă, de multe ori m-am trezit zâmbind sau chiar râzând în timp ce o citeam. Dacă aș fi avut mai mult timp la dispoziție aș fi terminat-o mult mai repede. A fost exact genul de carte de care aveam nevoie acum și pot spune că mă bucur că am decis să o cumpăr. 

Comentarii