Man of steel

Nu se putea să nu merg să văd filmul ăsta. Îl aștept încă de când am văzut primul teaser trailer la cinema. Adică, nu a mai fost făcut vreun film cu superman de ceva ani, iar cele care există nu mi se par chiar cine știe ce, prin comparație cu efectele existente în ziua de azi. Știu că am văzut câteva episoade și dintr-un serial. În fine, să revenim.
Chiar mi-a plăcut, foarte, foarte, foarte mult. Plus că văzut la Imax e cu atât mai frumos, deși recunosc că la final ochii mă usturau și că am și amețit un pic.
Primul lucru pe care vreau să-l zic este că, stând și gândindu-mă la asta la un moment dat, mi-am dat seama că eu de fapt nu știu povestea lui Superman foarte bine. Dar, știu de faptul că părinții lui l-au trimis cu o navetă spațială pe Pământ pentru că planeta lor, Krypton, murea, dar nu am știut niciodată de ce anume murea. De asemenea, nu am știut prea bine nici de ce el purta mereu acel costum foarte bine cunoscut cu acel S pe piept. Sau de ce kryptonita în slăbea. Și pot spune că după ce am văzut filmul, am înțeles aceste aspecte legate de el. Povestea pe care filmul o spune, și nu, nu vor fi spoilere, mie mi s-a părut suficient de credibilă, atât de credibilă cât poate fi o astfel de poveste. Nu am avut impresia că ceva nu se leagă sau ceva de genul. Din punctul ăsta de vedere, totul mi s-a părut ok.
Un alt lucru care mi s-a părut interesant a fost modul în care a fost spusă povestea lui Clark, începând de când era copil. Pentru că partea aceea e alcătuită din flashback-uri. Și se trece de la prezent la trecut și tot așa. Se poate ca dacă nu sunteți suficient de atenți chestia asta să vă lase confuzi, dar pe mine nu m-a deranjat, eu am reușit să o urmăresc fără vreo problemă.
O altă chestie despre care vreau să vorbesc sunt efectele speciale. În principiu, a fost ok, chiar foarte drăguț, deși la un moment dat cred că s-a exagerat puțin cu exploziile, iar la anumite faze, tocmai din cauza asta, m-a bufnit râsul, pentru că la un moment dat pare puțin cam mult. Dar asta ar fi singura chestie, plus încă o scenă, dar nu zic nimic despre ea, care m-au deranjat puțin. În rest, filmul mi s-a părut chiar super.
Mă opresc aici, pentru că Superman este destul de cunoscut și cred că mulți știu cam despre ce e vorba. Deci, dacă sunteți fani ai lui Superman, sau pur și simplu vă plac filmele cu eroi, eu recomand filmul ăsta. Sau dacă vă plac filmele cu multă acțiune. Sau pur și simplu dacă sunteți curioși în legătură cu acest film.

Comentarii

  1. Vreau şi eu să văd filmul ăsta, am auzit că e destul de bine realizat. N-am văzut niciun film cu Superman până acum :-"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu. Dar ăsta e chiar foarte bine făcut :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu