Pacific Rim

Oamenii au crezut mereu că extratereștri vor veni pe Pământ din cer, dar, în schimb, aceștia au ajuns la noi printr-un portal deschis undeva în Oceanul Pacific. Puși în situația de a se confrunta cu acești monștri, numiți Kaiju, oamenii au trebuit să construiască arme noi, pentru că cele actuale nu erau suficient pentru a-i învinge. Iar din acest motiv, s-au construit Jaeger-ii, roboți controlați de piloți bine pregătiți pentru a îi învinge pe Kaiju.
Prima dată când am văzut trailer-ul acestui film am fost convinsă că este doar un alt film despre cum extratereștri vin pe Pământ pentru a lua resursele și, astfel, eliminând toată viața de pe Terra. Asta am dedus eu din trailer, în care am văzut monștri imenși și roboți pentru a se lupta cu ei. Dar după ce la-m văzut mi-am dat seama că filmul ăsta e mult mai mult decât atât, iar nu oricine era un candidat bun pentru a lupta cu acei extratereștri. E o chestie mult mai complexă decât mi-am închipuit că va fi. Și are și o poveste destul de bună în spate, cred eu.
Am mai văzut filme cu extratereștri înainte, dar ăsta mi s-a părut mult mai bun. Cred că asta se datorează în mare parte poveștii, pentru că fără ea, filmul nu ar fi fost diferit față de restul celor care pornesc de la premiza asta.
Un alt lucru care mi-a plăcut au fost efectele folosite. Mi s-au părut foarte bine realizate, iar monștri ăia chiar păreau reali, foarte urâți, dar reali. Am văzut și filme în care CGI-ul folosit nu era mare brânză, adică se vedea că asta este. Aici, în schimb, știi că sunt efecte și CGI, dar par atât de reale încât nu mai contează.
A, și până nu uit, în sfârșit un film cu extratereștri ai cărui acțiune nu se desfășoară în principal în New York! Nu am crezut că voi vedea vreodată asta întâmplându-se, având în vedere toate filmele de acțiune, în care orașul New York sfârșește distrus. Poate că asta nu contează în mare, dar pentru mine este o schimbare binevenită.
Deci, da, mie mi-a plăcut mai mult decât mă așteptam, iar dacă vă plac filmele cu multă acțiune, dar și o poveste bună în spate, și efecte reușite, eu îl recomand pe acesta. 

Comentarii

  1. Ce taree! Vroiam sa merg cu colegii la filmul asta, dar n-am mai apucat. ma bucur sa stiu ca este mai mult decat un film cliseic. Sincer, eu as fi mers sa il vad numai pentru ca are efecte bune *cel putin asta cred din trailer*

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu