Universitatea monștrilor

O să spun de la început că ăsta nu e unul din filmele pe care eu am crezut că le voi vedea în cinema, sau cândva în timp. Pentru că ideea inițială nu pot să zic că m-ar fi atras. Dar, datorită verișoarei mele de opt ani, am sfârșit prin a-l vedea.
Nu pot să zic că m-a impresionat în vreun fel. Povestea e drăguță, toată ideea cu acei monștri mergând la universitate pentru a învăța cum să fie înfricoșători, pentru ca mai apoi să poată lucra ca Sperietori, și așa mai departe chiar mi s-a părut destul de drăguță. Ca și toată povestea tipului verde cu un ochi din poster(i-am uitat numele, sorry) și marea lui dorință de a absolvi cu note maxime, și a ajunge să aibă slujba viselor lui din copilărie, cu toate că nimeni nu credea că el ar putea fi într-adevăr înfricoșător. La final m-am gândit că filmul ăsta a transmis un mesaj destul de frumos, iar modul în care a făcut-o mi s-a părut ok. Dar la final nu pot spune că acest film îmi va rămâne în memorie pentru prea mult timp. 
Voi fi sinceră, și voi spune că asta se poate datora și faptului că l-am văzut dublat, pentru că na, am fost la el cu un copil de opt ani, iar ea a vrut să-l vadă dublat. Iar mie nu îmi mai plac animațiile dublate cam de când am învățat suficient de bine limba engleză pentru a putea să le văd în variata original și să înțeleg glumele. Și am rămas cu impresia că, glumele acelea fiind traduse, nu au același farmec. Pentru că în engleză există tot felul de jocuri de cuvinte care pur și simplu nu vor avea același farmec, chiar și dacă se găsește o variantă foarte apropiată a respectivei glume în română. Ceea ce de obicei nu se întâmplă. De aceea eu tind să cred că dacă aș fi văzut acest film în varianta cu subtitrări, atunci probabil că mi-ar fi plăcut ceva mai mult. 
Nu știu dacă aș recomanda filmul ăsta sau nu, deci voi spune doar că dacă vi se pare interesant, sau ați vrea voi neapărat să-l vedeți, atunci eu vă urez vizionare plăcută. Cel puțin, verișoarei mele chiar i-a plăcut și cred că asta a contat în cele din urmă, pentru că e și-a dorit să îl vadă.

Comentarii