Battle of the year

Filmul ăsta a fost exact ce mă așteptam să fie după ce am văzut prima dată trailer-ul și poate puțin mai mult. Doar puțin.
Povestea e una destul de simplă. Statele Unite ale Americii își doresc să câștige primul loc la competiția numită Battle of the Year, competiție unde se întâlnesc cei mai buni dansatori de breakdance din cam toate țările, din câte am înțeles eu din film. Iar America își dorește primul loc cu atât mai mult cu cât nu l-a mai avut de mulți ani. Iar pentru a-i antrena pe cei care vor reprezenta țara, este ales ca antrenor un anume WB, dacă am reținut eu bine.
Eu am vrut să văd filmul ăsta pentru dans, deoarece îmi place mult dansul, sau mai exact îmi place să privesc dansatori profesioniști în acțiune. Deși în genul ăsta de filme, ca și în Step up revoluțion de altfel, am ajuns la concluzia că ei sunt mai mult decât dansatori, pentru că anumite mișcări pe care le fac deja sunt peste tot ce știu eu că reprezintă dans propriu-zis, iar eu îi admir foarte mult pe cei care sunt în stare de așa ceva, pentru că știu că e nevoie de probabil multă muncă pentru a ajunge să poată face tot ceea ce fac.
Marea problemă a filmului ăsta este că în afara mișcărilor de breakdance nu are nimic altceva de oferit. În Step up revolution a existat și o poveste separată de tot acel dans și scopul pentru care dansau și se străduiau atât de mult, ceea ce filmul ăsta nu a avut. Bine, nu cred că a vrut să fie ceva mai mult decât este, cel puțin din câte am văzut, iar momentele în care ei nu dansau sau, respectiv, se antrenau, nu erau interesante.
Oricum, așa cum am zis, eu am vrut să văd filmul ăsta doar pentru mișcările de dans și am primit exact ce mă așteptam să primesc. Iar pentru mine a fost suficient. Nu este un film extraordinar, iar modul în care se desfășoară povestea este destul de previzibil, dar dacă vă place să vedeți multe mișcări de dans, care de care mai complicate și mai spectaculoase, atunci eu vă recomand acest film.

Comentarii