"Dublura(Rizzoli & Isles #4)" de Tess Gerritsen

Nu știam la ce să mă aștept de la cartea asta, pentru că atunci când am cumpărat-o nu știam mai nimic despre ea, doar rezumatul de pe spate. Și nici de autoare nu auzisem, dar suna interesant și am zis că nu am de ce să nu încerc.
Doctorul legist Maura Isles se întoarce de la o conferință din Paris și îi găsește pe toți cei apropiați ei, în principiu prietenii, foarte îngrijorați și un pic șocați atunci când o văd. Motivul îl reprezintă o femeie ce fusese găsită moartă într-o mașină în fața casei ei, care seamănă foarte bine cu ea. Maura este de asemenea șocată de cât de bine îi seamănă acestă femeie și decide că trebuie să afle cine era și ce i se întâmplase. Iar de aici ajunge să afle multe alte lucruri, secrete deloc plăcute și se ajunge chiar și la un caz cu un criminal în serie, pornind de la ancheta inițială.
Mi-a plăcut mult cartea asta. Am citit primele șaptezeci de pagini într-o seară, am continuat următoarea zi și m-a captivat atât de mult povestea, încât aș fi putut citi în continuu, dacă nu aș fi avut și alte chestii de făcut și nu ar fi trebuit să dorm. Cu cât ieșeau la iveală mai multe lucruri, cu atât eram mai curioasă să aflu ce anume se va întâmpla mai departe și cum se va termina întreaga poveste.
Mi-au plăcut mult și personajele principale, adică doctora Maura Isles și detectivul Jane Rizzoli, care se ocupa de caz, și care este și o prietenă a Maurei. Cred că mi-a plăcut mai ales personalitatea detectivului, mi s-a părut a fi o persoană puternică și de încredere, pe care te poți baza.
Am aflat abia când am căutat numele autoarei pe Goodreads că asta este a patra carte într-o serie de cărți polițiste și thriller care se numește Rizzoli & Isles, dar am descoperit destul de repede că e genul de serie ca cea a Agathei Christie cu Poirot în care nu contează în ce ordine sunt citite cărțile pentru că nu au mari legături una cu cealaltă. Deși aici au fost menționate câteva detalii aparținând primei cărți, asta nu a afectat în niciun fel povestea în sine, adică nu am simțit că ar fi trebuit să știu acele lucruri dinainte, ceea ce pe mine m-a bucurat, pentru că na, n-a însemnat că am cumpărat a patra carte fără să știu și că trebuie să le citesc și pe celelalte pentru a înțelege ce se întâmpla în aceasta.
Singurul lucru care m-a deranjat puțin la cartea asta a fost finalul, nu vor fi spoilere, voi spune doar că o anume revelație mi s-a părut puțin... trasă de păr. Doar puțin, adică, dacă stau să mă gândesc la asta, are sens, dar pur și simplu pe mine nu m-a mulțumit pe deplin, mă așteptam la altceva.
Per total însă, cartea asta mi s-a părut foarte bună, și deși la un moment dat mă așteptasem ca povestea să devină previzibilă, mi s-a demonstrat repede că nu am dreptate și nu am putut prevedea mai nimic din ceea ce avea să se întâmple. E drept că o singură chestie e destul de evidentă și am mai avut eu niște mici bănuieli, dar nu am fost niciodată complet sigură.
Eu recomand cartea asta dacă vă plac cărțile polițiste și thrillere-le, cu un mic sfat totuși, să nu citiți cartea asta noaptea, așa cum am făcut eu, la un moment dat începuseră să mă treacă fiorii în timp ce citeam. 

Comentarii

  1. Cumva aceste carti stau la baza serialului Rizzoli cumva? ;;) Draagut :3 Stiam de serial, dar nu si de carti, care suna foarte interesant :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu în schimb nu știam de serial :)) E posibil să fie, totuși. Cartea a fost foarte interesantă, voi mai citi cu siguranță cărți scrise de această autoare :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu