"Dispariția(Rizzoli & Isles #5)" de Tess Gerritsen

După ce am citit Dublura, am vrut neapărat să citesc și alte cărți ale acestei autoare. Așa că, am luat-o pe aceasta, care e a cincea din serie, dar nu contează foarte tare asta, pentru că nu mi s-a părut că ar fi contat faptul că nu le-am citit pe primele trei.
Totul începe atunci când o femeie ce fusese declarată moartă și dusă pentru a i se face autopsia se dovedește a fi de fapt cât se poate de vie. Lucrul ăsta este descoperit de Maura Isles, care sună imediat o ambulanță. Femeia este dusă la spital, unde lucrurile iau o întorsătură neașteptată: femeia fură pistolul unui paznic, și ia mai multe persoane ostatice, printre care detectivul Jane Rizzoli, care se afla în acel spital pentru a naște. Nimeni nu știe cine este femeia asta și de ce face asta, iar cineva trebuie să deslușească acest mister.
Am zis în recenzia cărții Dublura, că finalul mi s-a părut ușor dezamăgitor, deși cartea per total mi s-a părut destul de bună. Cam la fel s-a întâmplat și în cazul acestei cărți. Să explic: acțiunea se desfășoară într-un ritm destul de rapid, ceea ce mie îmi place, personajele sunt simpatice, iar pe tot parcursul poveștii mă tot întrebam cum anume se va termina totul și care sunt motivele pentru care s-a ajuns de fapt la situația actuală. Am stat ca pe ace, și mi-ar fi plăcut să fi avut mai mult timp liber pentru a citi. Problema mea este exact marea dezvăluire de la final, motivul ăla ascuns. Ok, pot să înțeleg și ar putea fi logic, dar pentru mine ceva pur și simplu a lipsit. Nu știu cum să explic exact, dar parcă a părut să fie mult prea multă agitație pentru ceva... nu foarte convingător, pentru mine cel puțin. A fost ușor exagerat.
Sper ca asta să nu fie cazul cu toate cărțile ei, pentru că ar fi păcat. Adică, îmi place cum scrie, modul cum îți dă tot felul de indicii pe parcurs și cum ține totul în suspans, iar personajele, în cazul ăsta Jane Rizolli și soțul ei Dean, pentru că cam în jurul lor s-a învârtit întreaga acțiune, chiar mi-au plăcut, plus celelalte, deși mi-ar fi plăcut ca Maura să fie mai prezentă. Și mi se pare trist că în cele două cărți ale ei pe care le-am citit finalul a stricat puțin întreaga poveste.
Voi citit și celelalte două cărți ale ei pe care le am în bibliotecă, pentru că poveștile și modul cum se desfășoară anchetele mi se par interesante. Sper doar ca ceea ce se întâmplă cu finalul să nu fie un trend în cazul cărților ei.

Comentarii