Ender's game

Povestea: Cu 50 de ani în urmă, Pământul a fost atacat de extratereștri, iar forțele armate abia au reușit să salveze planeta de la distrugere, dar totuși un om curajos a reușit ceea ce părea imposibil. În prezent, oamenii se tem de o nouă invazie a acestor extratereștri, iar pentru a se asigura că asta nu se va întâmpla au creat un fel de program în care copii considerați a fi genii sunt antrenați pentru a lupta împotriva acestor creaturi.
Inițial, ideea mea a fost aceea de a citi cartea înainte de a vedea filmul, dar asta nu s-a întâmplat, iar cum filmul era deja în cinema, am decis să-l văd și să citesc cartea după. Ei bine, acum că l-am văzut... nu mai sunt sigură că vreau să citesc cartea. Adică, la final am rămas cu un mare sentiment de "meh". Mi s-a părut o dezamăgire, mai ales după câte lucruri bune am auzit atât despre carte cât și despre film. 
Ok, ideea de la care se pornește și primele câteva scene sunt interesante, dar de acolo totul a luat-o în jos pentru mine. Adică, am petrecut atâta timp privind niște copii cum sunt antrenați pentru a salva omenirea pentru ca la final să aibă loc marea bătălie, care până la urmă nici nu a fost atât de interesantă. Iar marea surpriză de la final, deși chiar m-a luat prin surprindere, nu a făcut nimic pentru a-mi schimba părerea despre film în general. Am tot citit că acțiunea ar fi prea grăbită, dar eu una m-am plictisit foarte tare la un moment dat. Pur și simplu aveam impresia că nu se întâmpla absolut nimic.
Actorii, din punctul meu de vedere, au jucat bine, cel puțin mie mi-a plăcut, mai ales cel care l-a jucat pe Ender, chiar mi s-a părut foarte simpatic băiatul. 
Aș mai avea ceva de zis despre efectele speciale, că am ceva cu ele. Nu, nu au fost rele, au fost chiar destul de bune, dar în cele din urmă nu a fost nimic ce să nu fi văzut și înainte, în alte filme. Nu a fost nimic nou.
Ok, eu pot să cred faptul că niște copii genii sunt ultima șansă a omenirii, ceea ce nu pot să cred este cum soluția lui Ender a fost atât de... simplă. Adică, serios, niciunul din acei adulți și cine mai era pe acolo, nu s-au putut gândi la asta, nici măcar ăla de se presupune că a supraviețuit în mod miraculos prima dată când a luptat cu acele creaturi? În plus, comparația cu furnicile... nu, pur și simplu nu.
Mă opresc aici. Chiar nu mi-a plăcut, ceea ce mi se pare trist, pentru că eu chiar speram să-mi placă. Dar, ce să-i faci? Se mai întâmplă și din astea. 

Comentarii

  1. Eu iti sugerez sa citesti si cartea, au scos multe parti care erau importante, s-a trecut prea repede prin antrenamentul lui Ender. Si au fost scene tratate diferit in film, care nu prea se legau cu inceputul sau cu orice altceva. Mie chiar mi-a placut cartea, lucru pe care nu-l credeam avand in vedere ca Ender in carte incepe de la sase ani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ştiu că au fost schimbate multe lucruri la film, dar am căutat pe internet şi am aflat că finalul e cam acelaşi, iar ăsta e principalul motiv pentru care nu vreau să citesc cartea, pentru că finalul ăla mă sâcâie.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu