The hunger games: Catching fire

O să zic de la început că nu îmi amintesc chiar tot ceea ce se întâmpla în carte, dar cred că aceasta a fost respectată destul de bine. Ceea ce mă face să fiu extrem de fericită, pentru că trilogia mi-a plăcut foarte mult, ceea ce încă mă uimește, pentru că subiectul e unul destul de ciudat totuși.
După primul film și ceea ce au făcut Katniss și Peeta, e clar că lucrurile nu se pot întoarce la modul în care erau înainte, pentru că nu toți cred povestea cu cuplul îndrăgostit, ci văd actul de sfidare pe care l-au făcut cei doi. Deci e clar că trebuie să existe consecințe, care nu întârzie să apară. Oamenii încep să se gândească din nou la revoluție, iar președintele Snow vrea să scape atât de acea revoluție, cât și de persoana care reprezintă cauza, adică Katniss.
Chiar mi-a plăcut, de la personaje, la modul în care s-a desfășurat acțiunea, la replici și până la efectele speciale. Nu prea știam la ce să mă aștept, adică trailerul arăta foarte bine, dar am mai văzut trailere frumoase și filme dezamăgitoare. Din fericire, ăsta nu a fost unul dintre ele.
Mi-a plăcut cum au arătat ideea aceea de speranță și revoltă pe tot parcursul filmului, și cred că ar fi avut același efect chiar și dacă nu aș fi citit cărțile înainte. Plus că mi-au dat lacrimile de câteva ori, sunt câteva scene destul de triste în filmul ăsta, nu îmi mai amintesc dacă erau și în carte, deși cred că și acolo am plâns la un moment dat.
Acum, mai trebuie să recunosc că, știind cum se termină, nu m-a ținut cu sufletul la gură, adică na, nu prea avea cum. Cu toate astea, scena de la final mi s-a părut foarte tare, cred că am așteptat scena aia tot filmul(nu voi zice care e). Și a fost la fel de tare pe cât îmi aminteam din carte, unde mă luase complet prin surprindere. Bine, și aici am rămas puțin surprinsă, pentru că nu mai țin minte toate detaliile.
Mai trebuie să spun că îmi place mult de Jennifer Lawrence, mi se pare o actriță foarte bună, se numără printre actrițele mele preferate, și nu doar pentru filmele astea, ci și pentru că am văzut-o jucând și altceva.
Recomand atât filmul cât și cărțile, mai ales cărțile, pentru că efectul mi se pare oricum a fi altul atunci când vezi totul chiar din perspectiva personajului principal.
L-ați văzut? Dacă da, cum vi s-a părut?

Comentarii