"Let it snow" de John Green, Maureen Johnson și Lauren Myracle

Simt nevoia să zic următorul lucru: asta e prima carte în limba engleză pe care o citesc pe care chiar o am în bibliotecă; restul sunt pe kindle. Poate că de fapt nu e mare lucru, dar pentru mine e.
Să continuăm. Asta e o carte care conține trei povești care se desfășoară în perioada Crăciunului, scrise de cei trei autori menționați în titlu. Și cum fiecare are alt mod de a scrie, voi vorbi despre fiecare poveste în parte, dar pe scurt.

The Jubilee Express de Maureen Johnson
Jubilee se trezește nevoită să plece la bunicii ei, în Florida, în ajunul Crăciunului, dar pe drum trenul este oprit din cauza unei furtuni de zăpadă, iar de aici totul ia o întorsătură neașteptată.
Chiar mi-a plăcut povestea asta. Sigur, e ușor ridicolă dacă stai să te gândești la asta, dar are spiritul acela al Crăciunului în ea, iar eu în perioada asta tind să accept anumite lucruri mai ușor. A fost o poveste foarte drăguță și ușor de citit, doar puțin previzibilă, iar pe mine m-a făcut să zâmbesc.

A Cheertastic Christmas Miracle de John Green
Asta e de departe favorita mea din cele trei. Aceasta urmărește trei prieteni, doi băieți și o fată, care, pe furtuna de zăpadă de afară, încearcă să ajungă la locul unde muncea un alt prieten de al lor, pentru că acolo sfârșiseră niște majorete, mai exact cele din trenul în care se afla și Jubilee. Și evident că lucrurile nu puteau merge perfect, nu?
Mi-au plăcut mult personajele din povestea asta, au fost amuzante și unite în încercările lor de a ajunge la destinație și pur și simplu am zâmbit cam pe tot parcursul poveștii. A fost așa drăguță.

The Patron Saint of Pigs de Lauren Myracle
La asta nu am rezistat foarte mult. Încă din primul capitol mi-a fost clar că nu o să-mi placă. Adică, personajul principal din povestea asta e atât de... egoistă, că nu am putut suporta și m-a enervat foarte tare că tot ea se plânge după ce că era clar că fusese vina ei. După primele două capitole și un pic din al treilea am sărit la ultimul și mă bucur că am făcut-o. Pentru că în el toate personajele din cele trei povești de întâlnesc din întâmplare și chestia asta creează o scenă foarte drăguță. Oricum, nu simt că am pierdut cine știe ce pentru că nu am citit întreaga poveste, iar singurul lucru care a făcut-o să fie mai puțin oribilă a fost acel ultim capitol.

Per total e o carte foarte drăguță de citit mai ales în perioada Crăciunului. Două din trei povești chiar au fost foarte drăguțe și amuzante, deci eu una mă bucur că am cumpărat cartea asta. 

Comentarii