The hobbit: the desolation of Smaug

Dacă ar fi să descriu filmul ăsta în doar două cuvinte, ele ar fi următoarele: PREA LUNG! Adică, serios, înțeleg că fac o carte de aproximativ 300 de pagini în 3 filme, din motive evidente, dar totuși un film care durează 3 ore e deja cam mult.
Nu cred că mai știți, dar în recenzia primului film am zis că mi-a plăcut foarte mult, cu toate că nu am înțeles anumite chestii, pentru că nu știam mai nimic despre lume și așa mai departe și că voiam să citesc cartea. Ei bine, am citit cartea, care a fost chiar drăguță după ce m-am prins ce vrea povestea de fapt. Și acum că știu cartea, filmul, ăsta cel puțin, m-a enervat groaznic. Da, cred că actorii s-au descurcat foarte bine, și da, cred în continuare că toate efectele au fost foarte bine făcute. Dar povestea deviază atât de mult de la carte și au fost adăugate atâtea chestii care nu aveau nicio legătură cu povestea în sine, după părerea mea, încât am ieșit din sală cu senzația că tot ce au vrut producătorii a fost să obțină cât mai mulți bani de la fanii cărților lui J.R.R Tolkien. Poate greșesc, dar asta e impresia mea.
La final, am plecat de la cinema cu o mare durere de cap, și la propriu, și la figurat. Ca să nu mai zic că la un moment dat mă plictisisem groaznic. Au stricat o poveste chiar drăguță prin ce au făcut, asta fiind opinia cuiva care a citit cartea înainte.
Aș putea continua să mă plâng în legătură cu filmul ăsta, dar aș începe să dau spoilere, și nu vreau asta, că după m-aș lungi prea mult.
Concluzia ar fi că a fost prea lung și în cele din urmă mie nu mi-a plăcut din motivele enumerate mai sus. 

Comentarii