Sherlock

Și eu care ziceam că nu mă voi apuca de serialul ăsta... Mda. Ca să se știe, Chucky e de vină, că m-a făcut curioasă.
Nu mai spun despre ce e vorba, că ar trebui să fie evident, Sherlock Holmes în secolul 21.
Nu zic că nu e un serial bun, că aș minți, doar că primul sezon nu m-a dat pe spate. Da, rezolvă crime și într-un mod destul de unic, ca să zic așa, dar am mai văzut seriale de genul, în cele din urmă nu e nimic nou. Dar mi s-a spus să am răbdare, așa că am avut. Iar finalul sezonului 1 e ceva de genul: what...? What the hell happens next? Nu mi-a venit să cred că cineva ar termina în modul ăsta un sezon, adică, și ăsta nu e spoiler, te lasă în pom și pomul în aer. Și bieții oameni trebuie să aștepte doi ani următorul sezon. Asta e urât din partea celor care îl produc. Din fericire pentru mine, nu a trebuit să aștept și am trecut la primul episod din sezonul 2. Și trebuie să spun că momentan(am ajuns la episodul 2, dar nu l-am terminat încă), acest prim episod din sezon e de departe favoritul meu. Recunosc că a trebuit să mă gândesc vreo jumătate de oră ca să înțeleg tot ce s-a întâmplat în el, dar am reușit în cele din urmă. Am rămas cu un ușor sentiment de mind fuck, în lipsa unei expresii mai bune după episodul ăla.
Mai vreau să zic ceva, că mi-am dat și eu seama de asta după ce am urmărit primul sezon. În cele din urmă, personajele fac tot serialul, pentru că la domeniul crime și mistere e cam greu să mai incluzi ceva nou. Dar personajele mi se par geniale, începând de la Sherlock, John și doamna Hudson și terminând cu Mycroft și Moriarty. Trebuia să fiu ceva mai atentă la aspectul ăsta când am început să mă uit, dar mai bine mai târziu decât niciodată, nu?
Am așteptat să văd dacă îmi va plăcea vreun episod mai mult înainte să scriu recenzia asta, pur și simplu. Presupun că speram să îmi placă în cele din urmă, pentru că toți pe internet păreau înnebuniți după serialul ăsta. Nu, nu am ajuns acolo, dar vreau să ajung să văd acel ultimul episod din sezonul 3, că am văzut spoilere pe tumblr, înainte să încep să mă uit deci nu am înțeles nimic, dar acum că am înțeles oarecum despre ce e vorba, chiar sunt curioasă despre cum ajung personajele în situația aceea.
A, încă ceva. Nu am citit niciodată cărțile, am încercat, dar m-am plictisit. Dar am văzut filmele cu Robert Downey Jr., care mi-au plăcut mult, și la început le tot comparam, dar doar în primul episod, pentru că sunt destul de diferite. Abia acum că mă gândesc la asta îmi dau seama cât de repede am renunțat la a le compara, ceea ce e un lucru bun, ar fi fost enervant să continui.
Cam atât am eu de spus despre serialul ăsta, chiar sunt curioasă încotro se îndreaptă povestea. Recomand, atât. 

Comentarii