DN Angel

M-am apucat de anime-ul ăsta pentru că am văzut o imagine undeva, m-am uitat la câteva AMV-uri pe youtube și mi s-a părut interesant.
M-am uitat la primul episod, apoi la al doilea și am tot continuat. Și m-aș fi tot uitat dacă în momentul acela nu aș fi fost în sesiune.
Mi se pare ciudat și un pic cam imposibil pentru mine să îi fac un rezumat, așa că voi pune aici descrierea de pe internet:
Niwa Daisuke is your average teenager, until his fourteenth birthday. He tries to declare his love to the girl of his dreams, but fails. Suddenly, whenever he thinks about this girl he turns into the legendary phantom thief known as Dark Mousy. Daisuke's mother, very much aware of this, makes him turn into Dark and steal valuable works of art for a purpose unkown to Daisuke. As the story unfolds, he learns why, and about his classmate who seems to have the same ability.
Da, știu că rezumatul de mai sus sună foarte ciudat, dar povestea e ceva mai mult de atât, dar prefer să nu spun mai multe, pentru a nu exista spoilere pe aici.
Pentru primele șase episoade chiar am fost extrem de captivată de acest anime. Începe destul de bine și continuă să fie destul de interesant și plin de acțiune. Din păcate, la un moment dat mi s-a părut că s-a cam pierdut și a devenit un pic plictisitor. A avut momente când și-a revenit, e adevărat, iar atunci mi-am amintit de ce îmi place. Doar că la final nu prea mi-a fost clar ce s-a întâmplat sau care a fost scopul întregului anime. Au fost introduse la un moment dat niște elemente cărora la final nu le-am înțeles rostul și care nu au părut să ducă nicăieri. Și, cum am zis, nu am înțeles ce s-a întâmplat la final, parcă toată acțiunea s-ar fi învârtit în cerc, fără un scop precis.
Dar a existat mereu ceva care să mă facă să vreau să mă uit în continuare, anume Dark. Prea tare personajul. Poate și pentru că mi-a amintit la un moment dat de Ikuto din Shugo Chara. A avut el ceva, chiar mi-a plăcut pe tot parcursul anime-ului, chiar dacă la un moment dat apărea cam rar.
Altfel, ca personaje, mi-a mai plăcut de bunicul lui Daisuke, a avut câteva momente frumoase.
Daisuke sau alte personaje însă nu prea mi-au atras atenția.
Opinia mea finală e că a fost slăbuț, m-am așteptat la mai mult după acele prime câteva episoade. Dar m-am apucat de citit manga, am terminat primele patru volume momentan și mi se pare mult mai bună manga decât anime-ul.

Comentarii