The Lego Movie

Fratele meu mi-a arătat trailer-ul și arăta chiar drăguț și amuzant, plus că m-am jucat și eu un pc de tot cu lego când eram copil și am zis de ce nu? Plus că știam că una din voci era a lui Morgan Freeman.
Și nu a fost chiar ce mă așteptam să fie. Nu aș ști să zic dacă în sensul bun sau rău. A fost pur și simplu altfel față de ce am crezut eu inițial că va fi.
Povestea în sine nu e cu nimic deosebită față de alte astfel de povești. E tipul banal care mereu respectă instrucțiunile și toate cele, care se întâmplă să găsească piesa cu ajutorul căreia tipul rău poate fi oprit din a-și duce planul la îndeplinire, și care nu are nici cea mai vagă idee despre ce ar trebui să facă.
Acum, au fost suficiente chestii care mi-au plăcut, au fost și scene amuzante și un pic de dragoste pe acolo, dar foarte puțin, plus toată acea combinație de super-roi, batman, superman, wonder woman, plus Lincoln și alții.
Filmul are cam toate ingredientele tuturor filmelor de acțiune, doar că totul se petrece în lumea Lego. Ceea ce a făcut filmul ăsta pentru mine a fost ceea ce s-a petrecut aproape de final, ceea ce au spus anumite personaje atunci și mesajul pe care vrea să îl transmită. Dacă nu ar fi avut aceste lucruri, eu aș fi rămas cu un sentiment de meh, pentru că în cele din urmă am mai văzut astfel de lucruri și înainte, nu e nimic nou. Dar acest lucru de care vorbesc, și nu voi da spoilere, mi-a schimbat părerea despre film. Pentru că mi-a amintit un pic de ceea ce făceam eu cu acele Lego-uri după ce mi le făcea fratimiu în mare parte. Și chiar mi s-a părut drăguț.
Singura mea plângere ar fi aceea că filmul a părut să fie un pic prea lung. De câteva ori am vrut să mă uit la ceas. În afară de asta și de poveste văzută de atâtea ori până acum, nu aș putea să mă plâng.
A fost drăguț, mă bucur că l-am văzut și cred că celor care au avut lego la un moment dat în viața lor le-ar plăcea filmul ăsta.

Comentarii