Inventar(ce am scris eu la viața mea)

Am văzut asta pe blogul Andreei și mi s-a părut o idee interesantă. Am făcut o postare despre motivele pentru care scriu și acum voi spune cam ce am scris eu până acum, un mic rezumat pentru fiecare, și cum au evoluat ideile mele pe parcurs(unde e cazul). 

Eu am început să scriu prin 2010 sau 2011, nu mai țin minte exact. Prima chestie pe care am scris-o a fost în limba engleză, și se numea The complicated story of a little girl. Între timp titlul s-a tot schimbat, mai întâi în An unusual girl, iar apoi, când am rescris-o în română, Când nimic nu este ceea ce pare a fi, și cel mai recent Între două lumi. Ideea de bază nu s-a schimbat, e vorba despre două surori gemene, vrăjitoare, care au o viață destul de normală și monotonă, până când, într-o zi, află că au fost acuzate de furtul unei pietre ce conține o magie extrem de puternică, din Lumea Vrăjitorilor, și care trebuie să își demonstreze nevinovăția, asta dacă nu vor să rămână fără puteri magice. Ceea ce s-a schimbat aici de-a lungul timpului este influența pe care am avut-o eu din alte cărți, în principiu "Jurnalele vampirilor"(în mod ironic). Iar toată povestea a ajuns să fie din ce în ce mai încâlcită, în momentul de față lucrez la rescrierea ei, pe care o puteți găsi aici. Practic, fiecare variantă a ei a fost terminată, dar tot nu simt că și-ar fi atins adevăratul potențial și vreau să ajung acolo. 

După varianta în engleză a poveștii de mai sus, am început de fapt să scriu în română, iar aceea se intitula O nouă șansă la fericire. A avut titlul schimbat de mai multe ori, dar acesta e cel final. Povestea practic urmărea o fată(i-am uitat numele) care ajunsese să fie închisă în ea complet după ce și-a văzut tatăl murind într-un accident de mașină. Iar în vara în care se petrece povestea, e convinsă de prietena ei cea mai bună să participe într-o tabără, unde întâlnește un băiat și practic la final ajunge să își dea seama că ar trebui să își dea șansa de a fi fericită din nou. Nu cea mai originală chestie, plus că era plină de descrieri, pentru care eu nu sunt fan, și a fost greu de scris.

Cam odată cu rescrierea primei povești menționate, am început să mai scriu una, care se numea Trăind după propriile reguli. Personajul principal se numea Mickaela și era fiica unui cântăreț celebru, care nu prea avea timp de stat pe acasă, ceea ce o face pe ea să se îndepărteze și să fie extrem de supărată pe el, plus că toți aveau diverse așteptări de la ea. Și ea făcea tot ce îi stătea în putere pentru a nu se conforma la absolut nimic, motiv pentru care nici nu avea prieteni și nu prea era privită cu ochi buni. Dar lucrurile se schimbă după ce în clasa ei sunt transferați doi frați gemeni, o fată și un băiat, fata fiind o mare fană a tatălui lui Mickaela, și nu are de gând să o lase pe în pace. A fost postată în întregime pe wattpad, dar am șters-o pentru că nu mi s-a mai părut că ar merita să stea pe acolo, nu cred că aș mai posta-o vreodată pe undeva. Dacă e cineva curios, povestea se termina cu Mickaela fiind prietenă cu fata(din nou, i-am uitat numele), iar fratele ei moare, era bolnav de inimă. E ceva mai complicat, pentru că practic tot ce voiau cei doi era o știre care să îi distrugă reputația tatălui lui Mickaela, în schimbul unei sume de bani ce ar fi permis o operație complicată pentru frate.

După asta a urmat Joker, care încă consider că e una din cele mai originale chestii pe care le-am scris, și încă mă întreb cum de am reușit, mi se pare ciudat să mă gândesc că eu am scris-o și că ieșit ce a ieșit, mai ales că idee a pornit de la un anime. Acțiunea are loc cândva în viitor, într-o societate în care există două tipuri de oameni: cei normali, și un grup numit de mulți "ciudați", din care fac parte persoane cu abilități deosebite, care pot fie arăta ca toți ceilalți, fie își schimbă aspectul, moment în care sunt în stare să facă multe lucruri imposibile pentru un om normal. Personajul principal este denumit chiar Joker, care are ca scop în viață enervarea celor aflați la conducere, care vor să scape de ei. Nu zic mai multe pentru că aceasta încă se află pe wattpad, link aici, și e completă. Momentan lucrez la continuarea acestei povești, denumită Joker(reprise), care se găsește aici.

Nu mai știu exact când am început-o pe cea despre care voi vorbi acum pentru că am prostul obicei de a începe mai multe povești în același timp. Titlul inițial a fost Printre lumi și în ea era vorba despre un univers în care existau mai multe lumi, și în care oamenii de știință descoperiseră o cale prin care anumite persoane, nu toată lumea, puteau trece din una în alta cu ajutorul unui aparat special. Ceea ce era de reținut era că timpul pe care îl puteau petrece în alta decât a lor era limitat, și era periculos pentru ei să îl depășească. La un moment dat se descoperă că există o persoană care poate traversa lumile fără acel dispozitiv, și care nu e supusă acelui timp limită. Acei cercetători nu au o explicație pentru asta și vor să o convingă să se alăture micului grup de persoane ce pot traversa lumile, doar că ea îi refuză mereu. Cum nu îmi plăcea cum ieșise, am decis să nu mai termin prima variantă(care avea 15 capitole) și să o rescriu. Noul titlu era Echilibru, la care am scris doar prologul și primul capitol, pentru că ulterior mi-am dat seama că încă nu o pot scrie cum trebuie, pentru că îmi lipsește skill-ul necesar pentru asta, și orice ar fi ieșit nu mi-ar fi plăcut. Nu renunț la ea, voi reveni, dar peste o perioadă de timp, în momentul în care mă voi simți suficient de sigură pe mine pentru a o scrie așa cum trebuie.

Iar ultima poveste pe care am început-o se intitulează Hoțul, poveste în care unei detective, Adison Harper, i se oferă un caz pe care îl acceptă imediat: cel de a prinde un hoț ce fusese urmărit de mulți alții înaintea ei, dar care reușise mereu să scape. Ea este convinsă că este persoana potrivită pentru asta, având în spate o reputație de invidiat, iar de aici pornește o întreagă cursă între cei doi, pentru a demonstra cine este cel mai bun. Povestea o puteți găsi aici

Deci, ca să fac un rezumat, momentan am trei povești începute: Hoțul, Joker(reprise) și Între două lumi. Am terminat la viața mea cinci povești(număr aici și rescrierile, pentru că în mintea mea contează), ar fi șase dacă aș număra și continuarea nereușită de la Când nimic nu este ceea ce pare a fi, dar ulterior am decis ca din cele două să fac o poveste mai mare, deci nu o pun la socoteală; și am o singură poveste rămasă neterminată pe o perioadă nedeterminată de timp. 
Acum că am pus toate astea pe hârtie, simt că aș merita o bătaie pe umăr :)) Glumesc. Oricum, cred că nu mă descurc rău deloc, ar fi de folos dacă nu aș mai începe nu știu câte povești în același timp, dar nu mă pot abține, și mă consolez cu ideea că le duc la final, cu o singură excepție, dar decât să o chinui și să iasă varză, mai bine mai aștept. 

Comentarii

 1. Ce mă bucur că te-ai gândit să faci și tu o recapitulare a poveștilor tale! :) Și ți-a ieșit foarte bine, mult mai bine decât mie. :))

  Acum că am citit mai pe larg descrierea din "Joker", curiozitatea mi-a crescut și mai mult. Chiar mi se pare o idee interesantă, și de-abia aștept să mă apuc serios de ea. Cred că weekend-ul îți e rezervat ție, dacă nu mai intervine ceva; sper să nu.
  Și la fel și "Între două lumi", are un fir narativ interesant. Oricum, se vede că ai imaginație, și sper să tot ai de acum încolo, deoarece e bine când cineva dispune de ea și mai știe și cum să și-o folosească, deoarece, problema la mine e că scriu mult, dar postez rar. :)) Se vede că ai scris, nu glumă, în acești ani. Felicitări!

  P.S: Poate nu e cel mai indicat, sau pare o chestie proastă ce voi scrie aici, dar cum am văzut că ești interesată de Brândușa, am vrut să te anunț că o voi șterge de pe blog, deoarece am reușit (printr-o minune) să-mi recapăt una dintre povești, "Pigmentul lebedei", mai exact. Iar Brândușa era o poveste de criză, dacă nu aș mai putea face nimic cu celelalte. Așa că o voi posta pe aceea aici, și cred că și pe Wattpad. Dar voi reveni și la cealaltă. Și scuze pentru mesajul acesta, care a ocupat atâta spațiu.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Păi, m-am gândit că nu are cum să strice :)) Mersi, nu prea îmi dau eu seama cât de bine mi-a ieșit, dar mă bucur că cineva crede asta.

   Ce să zic? Sper să îți placă, e și una din cele mai ciudate povești pe care le-am scris, parcă nu-mi vine să cred că e scoasă din capul meu :)) Dacă o citești, și vrei, aș aprecia dacă mi-ai spune ce crezi, cum ți s-a părut, nu trebuie să fie pe watt neapărat, poți să îmi trimiți și un mail, cu câteva cuvinte :)
   "Între două lumi" momentan are prolog și două capitole, dacă nu mă înșel. Oricum, varianta asta va fi și mai încâlcită decât precedentele și aici voi include și niște chestii noi, mă tot gândisem la ele, dar primele dăți nu am știut unde și cum să le introduc, acum însă mi-am dat seama.
   Mersi :) Nu cred că voi duce vreodată lipsă, adică imaginația asta e motivul pentru care trebuie să fac multitasking când vine vorba de povești, nu știu cât de bine e, dar până acum m-am descurcat. Sper să fie așa și în continuare.

   Ok, nu-i nicio problemă, atunci o voi citi pe aceea :) Nu mă deranjează deloc mesajele lungi, chiar nu mă așteptam ca cineva să aibă așa multe de zis la postarea asta :))

   Ștergere
  2. Să-ți spun un lucru pe care obișnuiam să-l fac pe Wattpad, atunci când citeam ceva: lăsam păreri, păreri foarte lungi. :)) Uneori, chiar romane. Ce să-i faci, îmi place să vorbesc! :D Nu te îngrijora, nu vei duce lipsă de așa ceva din partea mea. Poate nu voi lăsa la toate capitolele, dar o voi face. :)

   Ștergere
  3. Am înțeles :)) Păi, cum vrei tu, e ok oricum, și din nou, chiar sper să îți placă :D

   Ștergere

Trimiteți un comentariu