Experiența mea la o lansare de carte

Joi, pe 25 septembrie, am fost la lansarea cărții Îngeri de gheață a autoarei Adina Speteanu, care s-a desfășurat la ceainăria La un ceai, și tot am zis că voi scrie un articol despre asta, cum e practic prima lansare la care am fost. Am mai auzit-o pe autoare vorbind despre Crimă la timpul trecut, am avut noroc să zic așa și m-am aflat la fix la un Gaudeamus, parcă. Dar nu am fost niciodată la o lansare pentru că am vrut să fiu acolo.
Dar înainte de a ajunge la lansarea propriu-zisă, am avut parte de alte peripeții. Mai exact, cum eu sunt eu, iar eu și simțul orientării nu suntem chiar prieteni, nu se putea să ajung eu într-un loc pe care nu-l cunosc din prima. Am ajuns la polul opus, ca să zic așa, față de unde trebuia să ajung. În fine, după o conversație lungă la telefon cu tata, am ajuns. Din fericire chiar la limită. La momentul respectiv aveam o stare așa de proastă, că nu mă mai așteptam la nimic. Bine, mie nici nu-mi place să mă aflu într-un loc în care să nu cunosc pe nimeni, dar ăsta e un alt subiect.
Toată experiența a fost mult mai interesantă și plăcută decât mă așteptam. Am citit eu undeva că lansările editurii Tritonic sunt drăguțe, și chiar așa mi s-a și părut. 
În afară de autoare, au mai vorbit în cadrul lansării editorii Bogdan Hrib și Eugen Lenghel, iar ceea ce au zis fiecare din ei chiar mi s-a părut interesant. Nu aș putea reproduce, dar s-a zis ceva și despre literatura pe care o studiem la limba și literatura română și cum profesorii de română nu cred că în țara asta mai există autori buni. Ceva pe linia asta a fost oricum. Mi se pare tristă chestia asta, dar asta e.
Adina Speteanu a povestit despre cum a ajuns să creeze povestea asta, cam de unde a pornit totul, și asta mi-a plăcut. Mereu îmi place să știu de unde anume a pornit o idee, o poveste, pentru că mi se pare că poate să înceapă de oriunde. Țin minte că a zis că primul personaj a fost Dragoș, și dintr-un anume motiv, lucrul ăsta mi se pare foarte interesant, că începutul e practic cu personajul negativ. Dragoș de altfel mie mi se pare un personaj destul de interesant în felul lui, așa nebun cum e. Totuși, e perseverent, cred că asta apreciez eu cel mai mult la el. E atât de hotărât în planul ăla al lui, încât nu cred că ar lăsa ceva să-i stea în cale. Dar să trec mai departe.
Și... nu mai știu ce să zic. Mi-a plăcut, sincer. Am schimbat câteva cuvinte și cu autoarea, mi s-a părut foarte drăguț. Atât că stau cam prost la pusul în cuvinte momentan. 
A, da, am cartea semnată :D 
M-am apucat să o citesc, nu am ajuns foarte departe, dar momentan îmi place :) 
Pozele sunt luate de aici și aici.

3 comentarii:

 1. Mă bucur că măcar tu ai reuşit să ajungi, deoarece eu din păcate nu am mai putut veni. De-abia aștept să-ți citesc recenzia! :) Şi legat de faptul că ai găsit cu greu ceainăria, să ştii că aşa a fost şi în cazul meu. Eu mă dusesem și cu o verișoară, și tot ne-a luat mult până să dăm de ea. Și culmea că nu era așa de greu de ajuns. :))

  Lectură plăcută. :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cred că o voi termina zilele astea, e mai scurtă decât m-am așteptat, după primele două.
   După ce am găsit-o, și mie mi s-a părut la fel, doar că eu sunt și praf la orientare, adică sunt genul ăla de persoană care s-ar rătăci pe un drum drept(nu glumesc, am pățit-o) :))
   Merci :)

   Ștergere
 2. Foate interesant. Nu am fost niciodata la o lansare de carte, dar pare destul de frumos. Sper sa am ocazia asta. Rau este ca nu sunt promovate la scara larga sa stie tot omul cand se fac, unde etc.
  Sper sa citesc si eu seria cat mai curand. Pare foarte interesanta si scrisa de un roman, e si mai si.
  Pupici ♥

  RăspundețiȘtergere