The Hunger Games: Mockingjay part 1

Mic avertisment: asta nu va fi o recenzie propriu-zisă a filmului, ci mai mult sentimentele mele despre el, deci dacă vă așteptați la ceva coerent... îmi pare rău să vă dezamăgesc, dar nu va fi asta. Pentru că filmul ăsta e doar prima parte, și fiind și cel de-al treilea, ei bine, voi vorbi mai pe general, și cred că voi face și o comparație cu ce îmi amintesc eu din carte.
În primul rând, încă sunt șocată de cât de mult mi-au plăcut cărțile și filmele din seria asta. Sunt totuși destul de violente, iar eu nu sunt fan al violenței. Iar atunci când o prietenă mi-a povestit subiectul, reacția mea a fost ceva de genul: eu nu mă ating de cărțile astea! Și, totuși, le-am citit pe toate trei și mi-au plăcut foarte mult. Asta deși după a treia carte am avut niște vise tare ciudate vreo câteva zile.
Și văzând filmul ăsta mi-am amintit de ce. Dintre toate, asta trebuie să fie cea mai violentă și ciudată și messed up parte din toate cele trei cărți/filme(4 filme în cazul ăsta). Cei care ați citit cărțile și știți finalul probabil că înțelegeți la ce mă refer. Dacă tot sunt aici, trebuie să recunosc că abia acum puțin timp am reușit să înțeleg de ce cartea s-a terminat așa cum a  făcut-o, pentru că la momentul ăla finalul m-a luat complet pe nepregătite și nu am înțeles chiar tot. Dar încă țin minte finalul și am început să înțeleg de ce Katniss a luat decizia aceea atunci.
Dar să mă întorc la subiect. Eu consider că filmul e foarte bine făcut. Adică am stat cred că două ore în cinema, știind că de fapt lucrurile cele mai interesante se vor petrece în partea a doua, și nu m-am plictisit nicio secundă. E ceva la tot acel drum spre pornirea revoluției propriu-zise care mie mi s-a părut foarte interesant. Arată ideea că oamenii pot suporta doar atât de multe până să se sature și să decidă că ceva trebuie schimbat. Nu e nevoie decât de o mică scânteie pentru ca totul să o ia razna. Aici mi-a plăcut foarte mult ceea ce a spus Katniss, mai ales fraza "If we burn, you burn with us". Cred că reflectă foarte bine ceea ce se întâmplă în carte și în film dealtfel.
Nu o să mint, mi-au dat lacrimile de câteva ori pe parcursul filmului, sunt câteva scene destul de emoționante pe acolo zic eu.
Totuși, momentul pe care l-am așteptat eu cel mai mult s-a petrecut pe la finalul primei părți, și eram destul de convinsă că pe acolo pe undeva se va și încheia, pentru că e un punct în care unele lucruri se schimbă mult pentru Katniss. Și cred că am fost mult prea entuziasmată să văd scena aia decât ar fi trebuit să fiu.
Și că tot ziceam de Katniss, fata a fost distrusă rău de Jocuri, mi-e milă de ea într-un fel, adică, așa cum și zice, ea nu și-a dorit niciodată să ajungă acolo. Nu și-a dorit decât să-și salveze sora și pe Peeta. E chiar trist cum au evoluat lucrurile pentru ea.
And that's it, I guess. Cam asta voiam să spun. Concluzia ar fi că mi-a plăcut mult, iar eu recomand seria asta, așa cum e ea. Nu pot spune dacă au schimbat ceva față de cărți sau nu, dar încă îmi amintesc punctele cheie, iar alea au fost toate acolo.

Comentarii

  1. Hey, am o leapșă pentru tine: http://oaia-fantastica.blogspot.ro/2014/12/problemele-cititorilor.html

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu