Produse

Unii dintre voi ați fost interesați de ideea asta, so here it is. Aici voi menționa unele din produsele cu care m-am înțeles foarte bine și de ce, and hopefully asta va conta pentru anumite persoane. Poate va fi de folos.
Voi începe cu părul. Context: eu am un păr ușor ondulat, nu foarte mult, dar e totuși ondulat. Acum, el e aspru de felul lui, iar chestia asta m-a enervat întotdeauna în generală și liceu pentru că nu stătea în niciun fel, se pieptăna greu, ce mai, îmi uram părul.
În liceu, cred, mama a găsit Syoss la ofertă în Austria, asta era în perioada în care abia apăruse și la noi și era ceva mai scump decât acum. Nu mai știu ce variantă era, dar a avut un efect instant. De atunci am folosit mai multe variante ale șamponului, Smooth, Color, iar acum folosesc Shine, cel din imagine. Nu pot să-mi dau seama care e diferența între ele, dar toate îmi fac părul să fie mult mai moale și strălucitor decât a fost pentru foarte mult timp. Plus că acum în sfârșit se așează și el frumos, în majoritatea timpului nu mă pot plânge.
Am încercat tot felul de șamponuri, dar ăsta a fost cel mai bun. Singura chestie e că nu știu dacă e și anti-mătreață. La câteva spălări, schimb cu Head&shoulders, pentru că eu fac mătreață rar, dar e bine să mai folosesc și anti-mătreață din când în când.
Următoarele produse despre care voi vorbi sunt:
Sunt două creme de mâini, una de față și un fel de strugurel(cel puțin asta cred că e). Mai întâi, trebuie să spun că eu am, de vreo câțiva ani ani, cred că de prin clasa a 11-a, o mare problemă cu pielea de pe mâini. Se cheamă cumva genul ăsta de boală, dar nu am reținut numele. Oricum, ideea e că pielea e sensibilă și, mai ales de la frig, se crapă, am răni și ustură ca naiba. Anul trecut, în disperare de cauză, am fost la un alt doctor care mi-a recomandat două creme. Bine, nu e singurul doctor la care am fost, și am folosit alte creme înainte, dar toate și-au pierdut efectul după un timp. 
Una din creme este Locobase, pe care eu o folosesc numai seara, pentru că e destul de unsuroasă și intră un pic mai greu în piele, deci e enervant să trebuiască să fac ceva după ce o folosesc. Nu știu exact ce conține, dar are efecte aproape imediate pentru mine, nu m-am așteptat ca pielea să se vindece atât de repede. Plus că m-a ținut câteva luni. Cealaltă cremă de mâini e Cicalfate, de la Avene. Cu asta mi-a fost recomandat să îmi dau pe mâini cât mai des posibil. Intră mai repede în piele decât Locobase și nici nu e așa unsuroasă. E destul de scumpă, un pic peste 50 de lei, dar având în vedere cum au fost mâinile mele, și cum sunt acum, ca să nu mai zic că la schi nu mi-au apărut răni deloc, eu zic că merită din plin prețul. Și încă nu am terminat-o și o am de ceva timp. Prefer să dau mai mult pe o cremă, dar să știu că are efect, nu mai vreau să ajung din nou cu mâinile ca acum câteva luni.
Crema din mijloc e pentru față, scrie La Roche-Posay pe ea. Și asta e un pic mai scumpă, pe undeva pe la 30 și un pic de lei, dar eu am fost mulțumită de ea. Este o cremă hidratantă care are și ceva protecție solară. Asta mi-a fost recomandată pentru că eu am pete pe față, pentru că îmi sâcâiam fața în generală, iar de la soare se văd și mai și. Momentan, mai am câteva pete pe frunte, în rest s-au vindecat. Iar crema asta chiar hidratează, nu am avut niciodată pielea de pe față așa plăcută la atingere. Eu am o piele ciudată, și foarte uscată. Crema mi s-a spus să o folosesc doar o dată, dimineața, și de obicei o folosesc înainte să plec la facultate. Chiar are efect.
Ultimul lucru din poză e acel strugurel. Ăla e pentru că îmi rup buzele. Încetasem prin liceu, dar nu știu de ce m-am apucat din nou, știu că e un obicei foarte prost, mă chinui să mă las. E tot Avene, deci mai scump, dar îmi repară buzele foarte repede. Iar peste el dau cu un glos care rezistă întreaga zi, iar dacă buzele mele nu se mai crapă, nu le mai rup. Despre glos nu voi vorbi, pentru că nu cred că e o marcă care se găsește la noi, și pare un pic pointless. Dacă e cineva totuși curios, am vorbit despre el aici.
Da, știu, obiceiuri proaste, dar primul pas spre vindecare e să admiți că ai o problemă, nu?

Trecând mai departe, Sara mi-a zis ceva de machiaj în postarea în care am întrebat dacă ar fi cineva interesat de postarea actuală. Mi-am stors un pic creierii. Eu nu prea folosesc machiaj. Îmi place în anumite situații, dar nu pot zice că sunt fan. Mai ales când vine vorba de fond de ten. Am încercat de câteva ori, nu îmi place. E drept că m-am gândit să mai încerc recent, ca să maschez un pic alea câteva pete de pe frunte, dar dacă fac asta tare mi-e că nu o să mi-o mai las în pace. Și într-un fel, mi-e cam frică să abuzez de machiaj, pentru că și așa am o piele ciudată, și știu că anumite chestii nu sunt chiar bune pentru ea.
Nu am nimic cu machiajul în general, doar că eu prefer fără, atâta tot, să nu se înțeleagă greșit.
Totuși, am ceva despre care pot să vorbesc. E vorba de un creion de ochi cu gel, sau tuș, sau cum se cheamă, habar n-am. Anyway, cred că e de la Maybeline, cel puțin așa scrie pe el. Nu mai știu exact de unde l-am luat, cred că de la Sephora. 
Nu pot să zic că l-am folosit foarte des, că nici nu sunt prea bună la capitolul ăsta, dar din câte am observat e destul de ușor de folosit, după ce te prinzi cum să faci linii și toate cele. Tot de la Sephora am mai luat un creion solid, dar nu m-am împăcat prea bine cu el, ăsta e mai ușor de folosit.

Astea sunt produsele despre care eu am o părere bună. Sper că vor fi de folos informațiile :)

Comentarii