Social Media Summit 2015(părerile mele)

Dacă tot am scris aici despre faptul că urma să merg la acest eveniment, m-am gândit că ar fi interesant să îmi pun gândurile în scris după. So here I am.
Am vrut să merg la acest eveniment în principiu pentru că voiam să aud ce se va spune legat de bloggeri și mediul online, dar și despre cum lucrează companiile cu bloggerii și de ce. Trebuie să spun că totul a fost mult mai interesant decât m-am așteptat(doar ca să fie clar, nu am știut la ce să mă aștept, e prima dată când particip la un asemenea eveniment).
Nu mai știu exact care a fost ordinea în care invitații au vorbit și exact toate subiectele abordate, așa că voi scrie la modul general, și mai mult despre ceea ce mi-a rămas mie în minte după ziua respectivă. Și poze, pentru că na, așa sunt eu.
Unul dintre lucrurile care mi-au rămas în minte după summit a fost ceea ce a fost spus de mai mulți dintre invitați, anume că în 2014-2015 cel mai important lucru din mediul online este conținutul, și nu atât conținutul original și cel de calitate și care e util într-un fel sau altul. Pentru că degeaba ceva e original, dacă nu e și bine făcut. Și faptul că 80%-90% din internet e gunoi. La început mi-am tot spus că poate nu e chiar așa, dar apoi mi-am dat seama că that's about right. Ceea ce e trist, dar e adevărat, dacă stau să mă gândesc la tot ce se află pe minunatul ăsta internet. Mai țin minte că s-a spus și despre cât de important e ca respectivul conținut să mai fie valabil și peste un an, și nu doar în momentul sau perioada respectivă(scuzați coerența, mă chinui să-mi adun gândurile).
Interesant a mai fost, pentru mine, și faptul că printre invitați s-a aflat și o doamnă de la Garanti Bank care a vorbit despre cum s-a folosit banca de avantajele unei pagini pe Facebook și despre câteva proiecte foarte interesante pe care le-au finanțat, proiecte ale unor persoane tinere. Ideile lor chiar mi-au plăcut.
Tot de la Garanti Bank am avut ocazia de a gusta din brioșele astea:
A fost bună, dar în cele din urmă mi-a fost rău de la ele, motiv pentru care și articolul ăsta apare cu întârziere. Nu dau vina pe brioșe, că eu am și o sensibilitate și de la anumite chestii mi se face rău instant. Singura parte bună e că deja m-am obișnuit și știu exact cum trebuie să procedez. Moving on.
Tot acolo a mai vorbit un domn care a fost implicat în campania prezidențială a lui Klaus Iohannis, care a povestit cum a fost creată acea campanie și de ce a avut impactul pe care l-a avut.
Mai târziu a fost prezent și cel din spatele #nuponta(parcă așa era), iar cele două lucruri, deși prezentate separat, mie mi s-au părut interesante. Nu îmi place politica, dar ceea ce s-a întâmplat la alegerile din noiembrie m-a interesat mai mult decât m-aș fi așteptat.
Printre alte persoane, unul din invitați a fost Crisitan China-Birta, el scriind pe blogul ce se afla pe primul loc într-un top făcut de companii care au lucrat cu bloggeri, iar el a prezentat câteva sfaturi pentru cei care ori se plâng că nu îi bagă în seamă agențiile și pentru cei care vor să meargă pe calea profesionalizării ca blogger. Recunosc că asta chiar m-a interesat în mod deosebit. Nu pentru că am în plan pe moment să o iau pe calea asta, dar dacă mă voi hotărî vreodată că asta vreau să fac, cred că sfaturile și recomandările lui vor fi de folos. Dacă vreți să vedeți toată prezentarea pe care a susținut-o el, o găsiți aici, cu toate detaliile de rigoare.
Au mai fost și alți bloggeri care au vorbit la eveniment, dar sincer nu mi-i amintesc pe toți, sau ce au zis exact, țin minte doar că au spus lucruri foarte interesante, atât legate de internet, cât și de blogging în general, și despre anumite campanii care s-au făcut cu bloggeri. Au fost și reprezentanți ai companiilor care au vorbit despre anumite campanii, dar nu intru în detalii aici, ar ieși prea lungă postarea.
Nu am stat chiar până la final, în parte și pentru că programul s-a decalat și au fost întârzieri, în parte pentru că în punctul ăla deja nu mi-era prea bine, iar ultimul invitat a fost un specialist în maketing, care subiect nu e tocmai favoritul meu. Totuși, partea asta mi s-a părut cumva amuzantă:
Apropo de piramida nevoilor lui Maslow :)) Cred că e amuzant pentru cei care sunt familiarizați cu modelul creat de Maslow.
Recunosc că a fost un moment în care în ceea ce se spunea, din chestii făcute de companii în online, am regăsit câteva concepte despre care mi s-a tot vorbit la facultate, ceea ce mi-a dat un sentiment plăcut. Deci mai fac chestii utile la facultate. Ca să înțelegeți, la mine e cu multă teorie și foarte puțină practică, deci chestiile de genul mă mai liniștesc.
Acum, s-au spus multe, și au fost destui invitați, dar cam astea ar fi punctele care mi s-au părut mie cele mai interesante. Plus că asta m-a ajutat să-mi dau seama că totuși fac ceva bine cu blogul ăsta, chiar dacă nu-mi dau seama exact ce, și mi-a dat câteva idei despre ce aș putea face mai departe cu el, pentru a fi mai interesant, sper eu. Pe acolo s-a aflat și cineva de la Calif și doi finaliști(cred, nu sunt sigură, că nu urmăresc emisiunea) de la master chef, care finaliști au adus spre degustare câteva feluri de mâncare făcute de ei. Am gustat și eu dintr-unul din ele și mi s-a părut bun, dar nu aș ști să spun ce anume am mâncat, ups.
Ca să trag linie, mi-a plăcut și a meritat să ratez o zi de facultate pentru asta(zi în care nu s-a întâmplat nimic important din câte am aflat a doua zi). Nu am știut exact ce așteptări să am, dar a meritat clar. Dacă se va mai ține un astfel de summit în București, cu siguranță voi mai participa și eu. E un mod foarte frumos de a afla lucruri noi și interesante de altfel.

2 comentarii:

 1. Brioșa arată adorabil, îmi pare rău că nu ți-a priit totuși. Ți-am simțit lipsa!
  Dar mă bucur că ți-a plăcut, chiar pare super interesant, însă trebuie să spun că eu din păcate nu sunt de acord cu ideea de 80-90% din ce se găsește pe internet e gunoi. Cred că au vorbit profesioniștii din ei, dar eu încerc să văd problema din punctul de vedere al unui blogger mic și al unei persoane de pe tumblr care înseamnă și mai puțin. Și deși eu prea puțin iau parte la tot ce se întâmplă și mă implic mult prea puțin, tot o să spun că nu cred că există lucruri inutile sau gunoaie, mai ales când sunt scrise de o persoane. Măcar pentru persoana care a scris/făcut acea postare/acel lucru (orice ar fi) înseamnă ceva, și cred că e îndeajuns. Din câtă lume e pe internet, mult prea puțini pot să și trăiască din blogurile lor și și mai puțini au legături așa strânse cu diferite companii și campanii. Mi se pare puțin urât să zică asta, oricine a început de undeva și oricine are dreptul de a posta orice dorește.
  Mă rog, doar părerea mea. Și totuși, sunt sigură că sunt multe lucruri noi pe care le-ai aflat și cred că una peste alta, a fost o experiență interesantă pentru tine!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Faza cu gunoiul, din câte am înțeles eu, nu era referitor la bloguri, ci la internet în general. Cred că nu am fost nici eu prea clară când am scris postarea, referitor la asta. Despre bloggeri și ce fac ei, în general, s-a vorbit frumos, companiile care au lucrat cu bloggerii au păreri bune despre ei. Eu din punct de vedere internet în general sunt de acord cu afirmația cu gunoiul, pentru că, dacă e să fim sinceri, internetul e plin și de multe prostii, pe lângă multele chestii utile. Bine, cred că discuția ar fi lungă pe subiectul ăsta.
   Da, a fost o experiență tare interesantă, mă bucur că am fost :)

   Mă bucur să aud că cineva îmi simte lipsa, mi-ai crescut moralul pe ziua de azi, thanks :D

   Ștergere