Star Wars: The force awakens

După ce vreo lună și ceva am tot fost bombardată de reclamă pentru acest film, am decis că vreau să îl văd doar din pură curiozitate. Prea se vorbea mult despre el, și internetul era plin. Nu am avut niciun fel de așteptări, pentru că știam despre seria asta la fel de multe cât știam despre Hobbitul atunci când m-am dus să văd filmul, adică mai nimic. Și nu cred că videourile de pe cinemasins se pun la socoteală, pentru că știm cu toții scopul lor. 
De obicei, aici încep să scriu un mic rezumat al filmului, dar din ce am văzut atât pe internet, cât și în real life, voi zice un singur lucru, anume că punctul de la care pornește întreaga acțiune este aceea a găsirii unui mod de a îl găsi pe Luke. Iar asta se spune în textul de la începutul filmului.
Trecând la părerea mea despre film, am fost plăcut surprinsă. Eu având falsa impresie că ăsta va fi de fapt un rehash după prima trilogie, nici nu știu de ce, m-am bucurat că nu a fost asta, ci o continuare. Iar după toate discuțiile și speculațiile pe care le-am văzut după primul trailer, mă bucur să zic că majoritatea celor citite de mine nu s-au întâmplat. Și am avut parte și de câteva surprize care eu cred că au făcut ca filmul ăsta să fie peste celelalte din serie. Da, știu că nu le-am văzut, dar am văzut scene și chestii pe net și o să spun că ăsta e mai bun. Mi-a că nu urmărește un singur personaj și lupta între bine și rău, așa cum m-aș fi așteptat, ci urmărește mai multe personaje, care până la urmă ajung să fie implicați în aceleași necazuri, dar le dezvoltă pe fiecare dintre ele, oferă suficiente informații despre trecutul lor pentru ca tu să înțelegi ce e cu ele, iar apoi le pune în situații în urma cărora cresc ca și persoane. Ok, asta nu i se aplică lui Han Solo, pentru că, serios, el nu cred că mai are unde să meargă, a trecut prin ce a trecut, dar din punctul ăsta de vedere mi-au plăcut mult de Rey, Finn și Kylo Ren. Da, personajul nostru negativ. Mie mi-a plăcut Kylo Ren, am avut o mică secundă de dezamăgire când și-a scos prima dată masca, dar după aceea mi-am dat seama că nu știu cum arăta Darth Vader, și că acest nou personaj nu e Darth Vader, ar vrea el, și e foarte interesant în felul lui, dar e o cu totul altă persoană. Și tocmai de aceea m-a atras imediat personajul lui, pentru că a luat-o pe calea asta și modelul lui e Vader, dar în cele din urmă el e el, și cred că face o treabă foarte bună în a îi convinge pe cei care îi sunt subordonați să le fie frică de el. E o scenă la un moment dat care arată asta perfect și mi-a plăcut foarte mult. 
Finn mi-a plăcut mult pentru că e genul ăla de personaj de la care nu te aștepți la fapte mărețe, el vrea să scape dintr-o situație în care nu a ajuns din propria voință, dar găsește un motiv să fie mai curajos. I like that type of characters! Chiar aș spune că e unul din favoriții mei, pentru că nu e lupta lui și nu are nicio obligație față de nimeni, dar tot face ce trebuie. Și există și un moment în care eu nu am crezut că o va face.
Cât despre Rey, e foarte simpatică și badass și un pic nerdy când vine vorba de anumite lucruri. Știe multe, iar unele scene dintre ea și Han Solo au fost foarte distractive. Aștept să aflu mai multe despre trecutul ei, că nu cred că e o întâmplare că tocmai ea se trezește cu anumite abilități și cred că e mai mult decât personajul ăla care e orfan și ajunge să fie cel ales and all that stuff. Cel puțin așa sper, adică Luke nu a ajuns acolo din pur noroc, tatăl lui era jedi. 
Povestea a fost și ea interesantă, pentru că nu a fost straight-forward, mai nimic nu a mers cum ar fi trebuit, necazurile se țineau scai, dar asta nu a făcut decât ca totul să fie intrigant și să îmi mențină atenția. Și efectele speciale, atât cât mă pricep eu la genul ăsta de lucruri, au fost chiar bune. Și mi-a plăcut aici că mereu am știut ce se întâmplă, șitam cine era lovit și când. Apreciez genul ăsta de lucruri.
Ca și concluzie: e un film bun, e bine făcut, totul are sens și, deși se întâmplă multe lucruri, tot timpul se urmărește scopul de la început, chiar dacă la un moment dat trebuie ca personajele să se ocupe și de alte lucruri. Și are atât lucruri pentru fanii vechi, momente nostalgice și personaje din filmele precedente, dar are și lucruri noi, cred că e făcut pentru toți. Apreciez că nu a fost făcut doar pentru fanii primelor filme și că am înțeles tot ce s-a întâmplat cu minimele mele cunoștințe despre serie. Acum sunt convinsă că voi vedea următorul episod în cinema.

Un comentariu: