The Flash(season 1)

De când am terminat primul sezon, mă tot gândesc cum să vorbesc despre serialul ăsta. Pentru că nu știu cât timp va rula, și pentru că e abia la al doilea sezon, nu am vrut să aștept să aflu peste cât timp se va termina oficial ca să pot vorbi despre el. Așa că aici voi vorbi doar despre primul sezon, și mă gândesc să fac o postare separată pentru al doilea și tot așa. Dacă pentru cărți fac recenzii separate fiecărui volum, de ce să nu fac la fel cu sezoanele serialelor, nu? Și apoi, am văzut doar primele două episoade din sezonul al doilea, deci nu-i problemă.
O să spun aici care e punctul de pornire, pentru că eu nu știam mare lucru despre personaj înainte de a vedea serialul, adică mai nimic. Barry Allen lucrează împreună cu poliția din oraș ca un fel de forensic detectiv și e pasionat de știință, știe foarte multe lucruri. Însă din cauza unui accident, ajunge să fie lovit de fulger și după ce se trezește dintr-o comă de nouă luni descoperă că e cel mai rapid om în viață. Iar pentru că el vrea să ajute lumea, împreună cu Harrison Wells, Cisco Ramon și Caitlin Snow începe să facă chiar asta, iar curând află că nu e el singurul afectat de acel accident și așa apar tot felul de criminali cu diverse puteri supranaturale pe care Barry trebuie să îi oprească într-un fel sau altul.
Cam asta ar fi premisa de bază, cel puțin în primul sezon și o să recunosc că după ce am văzut trailer-ul nu am fost prea sigură că va ieși ceva bun din serialul ăsta. Arăta un pic cliche, iar primul episod nu e tocmai cel mai reușit, mereu mi se pare awkward momentul între care cineva află că are abilități noi și cel în care se hotărăște ce să facă cu ele și cum. Mie asta mi se pare la fel în toate filmele/serialele cu super-eroi. Dar după ce am văzut și al doilea episod... voiam să mă uit încontinuu, mi-a plăcut foarte mult, și din ce am văzut din al doilea sezon pare că va fi cam tot la fel de bun, cel puțin așa sper.
Ceea ce mi-a plăcut în primul episod a fost exact scena de final, pentru că arată ceva care pe mine m-a dus cu gândul că va fi ceva mai mult în serial decât Barry salvând ziua, și cred că dacă scena aia nu era acolo, probabil nu aș fi trecut la al doilea episod. Și nu e neapărat că pilotul în sine e groaznic, e ok, doar că mi-a plăcut că a avut un mod de a arăta că nu e doar un serial episodic și că are o poveste care e spusă pe parcurs. Iar modul în care totul s-a legat mi s-a părut foarte bun, și s-au întâmplat și alte lucruri pe parcurs care au fost interesante.
Dar motivul principal pentru care am continuat să mă uit au fost câteva personaje, și acțiunea și tot ce se întâmpla, dar mi-a plăcut mult de Barry, minus povestea de dragoste din capul lui cu Iris. E un gen de personaj care vrea tot ce e mai bun și nu îi reușește întotdeauna, și nici nu pierde din vedere ceea ce vrea să obțină de ani de zile, chiar dacă e mult mai ocupat ca Flash. Totuși, cred că personajul meu favorit e Cisco, e genul ăla de personaj un pic geeky, și mi-a plăcut să îi urmăresc explicațiile, chiar dacă nu le înțelegeam mereu pe toate. Nu știu cât de bine explic, dar personajul e super simpatic! Și de Caitlin mi-a plăcut, a avut momentele ei, iar Harrison Wells și modul cum afli mai multe despre el... încă nu sunt sigură dacă îl plac sau îi urăsc, e genul ăla de personaj.
Am zis mai sus de Iris și Barry, partea din serial care avea legătură cu poveștile de dragoste e ceea ce mi-a plăcut cel mai puțin la serial, din cauza poveștii ăsteia destul de inexistente dintre Barry și Iris, dar pe care se tot insistă. Iar Iris e destul de enervantă în primul sezon. Din punctul meu de vedere, Barry se potrivește mai bine cu Felicity, dar ea e din serialul Arrow, la care eu nu vreau să mă uit, nu mă atrage în niciun fel.
Iar ăsta e un alt lucru, pe parcursul primului sezon Flash se intersectează cu Arrow și nu sunt prea convinsă că mi-a plăcut asta. Deși se poate să fie pur și simplu din cauza faptului că nu mă atrage Arrow, dar din ce am văzut din personaj în The Flash... nu mi-a plăcut. Felicity mi-a plăcut, sper să mai apară, dar la Arrow eu nu mă uit doar pentru ea.
Iar finalul sezonului mi s-a părut super! Se termină cu un cliff-hanger, dar m-au luat prin surprindere câteva lucruri care s-au întâmplat în ultimul episod, și unele dintre ele m-au făcut să îl plac pe Eddie Thawne mult mai mult. O să continui să mă uit la serialul ăsta, mi se pare destul de bun, iar premisa din al doilea sezon e interesantă, abia aștept să văd ce vor face cu posibilitățile pe care le au. Și poate voi scrie o astfel de postare după ce voi vedea al doilea sezon de la un capăt la celălalt.

Comentarii

Trimiteți un comentariu