January wrap-up

Și s-a dus și prima lună din noul an, s-a dus mai repede decât am crezut. Nu am citit prea mult, am crezut la un moment dat că o voi face, dar s-au întâmplat și alte lucruri, iar lipsa de chef și-a spus cuvântul. Dar asta e, oricum o fac de plăcere, nu e un concurs.
 1. În sângele tatălui de Cirpian Mitoceanu. Recunosc că am avut câteva emoții legate de cartea asta, dar mi-a plăcut mult! Ideea de la care pornește e ceva despre care nu cred că am mai citit, aceea de predestinare genetică și găsirea posibililor criminali înainte ca aceștia să comită vreo crimă, iar modul în care e dezvoltată chiar mi-a plăcut. Pentru că această distopie începe chiar cu începutul întregului proces, ceea ce e diferit față de alte cărți de gen și trebuie să spun că mi-a plăcut mult asta. I-am dat 4/5 stele pe Goodreads și abia aștept să apară volumul doi, să văd ce se va întâmpla mai departe!
 2. La capătul lumii și în țara aspră a minunilor de Haruki Murakami. Până acum, din toate cărțile lui Murakami pe care le-am citit, asta trebuie să fie cea mai bizară. Nu pot zice prea multe pentru că cele mai multe lămuriri se dau după prima jumătate a cărții, dar modul în care Murakami intră pe domeniul distopicului, într-un fel, mi s-a părut foarte interesant. Zic într-un fel pentru că nu e distopia cu care sunt obișnuită, iar cartea a apărut cred acum vreo douăzeci de ani. I-am dat 5/5 stele pe Goodreads, nici nu puteam altfel, și sunt tot mai convinsă că voi citit tot ce a scris acest autor!
Atât am reușit să citesc în ianuarie, plus cam jumătate din antologia Eroi fără voie, am sperat să o pot termina, dar nu am reușit. O voi termina curând, sper, mai am două povestiri de citit din ea, dar până acum chiar îmi place, poveștile pe care le-am citit până acum sunt cel puțin interesante. Eu pe genul SF am mereu emoții, pentru că nu am citit prea mult din el, dar povestirile din acest volum îmi plac. Voi scrie o recenzie după ce o voi termina, cu toate gândurile aferente.
Voi scrie curând și postarea de favorite, mi-am făcut o listă și e ceva mai lungă decât m-am așteptat și un book haul va urma, pentru că am reușit să cumpăr cărți în mai multe ocazii, pentru că am momente când pur și simplu nu mă pot abține, mai ales când vreau să îmi schimb starea de spirit. 

3 comentarii:

 1. Uau, dar nu am mai făcut de mult Wrap-up-uri! Trebuie să reiau neapărat tipul acesta de postări, și cum este prima lună din noul an, voi face una cât de curând. :D

  Îmi doresc să citesc "În sângele tatălui" de la Gaudeamus, și chiar sper să reușesc să-mi cumpăr cartea. Și cu toate că nu este pe lista pe care mi-am făcut-o, tot aș vrea să mi-o achiziționez anul acesta. Mi se pare super interesantă! Cam ca toate cărțile de la Crux.

  Cât despre Murakami și cartea lui, nu știu de ce am o vagă impresie că după ce voi citi "Pădurea norvegiană" - când o voi face, deoarece, sincer, nu prea mă atrage -, autorul nu prea se va afla printre scriitorii pe care voi dori să îi citesc și în continuare. Dar chiar nu am un motiv în cap, ci este doar o bănuială. Sper să mă înșel.

  Lectură plăcută în continuare! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Chiar sper să îți placă! :D Și mie îmi plac cărțile de la Crux, chiar dacă am citit doar două până acum, dar ajung eu și la restul cândva :))

   Despre Murakami nu știu ce aș putea să îți zic. Știu că nu e pentru toată lumea, e genul de autor pe care nu cred că l-aș recomanda peste tot, iar dacă chiar nu-ți va plăcea asta e, fiecare are gusturi diferite. Dar sunt totuși curioasă să aflu ce părere o să îți lase, bună sau rea :)

   Merci, asemenea! :)

   Ștergere
 2. Şi eu am citit luna asta doar două cărți. :)) Aşeptam mai mult să citesc luna asta, dar programul ăsta al meu mă dă peste cap, plus că am avut un examen foarte important. Dar eh, ce să-i faci!
  Hmm, frumoase cărți! Eu nu-s genul cărților astea, mai contemporane, chiar dacă am citit, dar uite că mai sunt şi cărți interesante. :D
  Cât mai frumoase lecturi şi o zi minunată! ^.^

  RăspundețiȘtergere