Atelier de confecționat povești fantastice #7

În cadrul celei de-a cincea ediții al târgului SF&Fantasy, Final Frontier, a avut loc și cea de-a șaptea ediție a atelierului organizat de editura Crux Publishing. M-am dus duminică special pentru acest atelier, mi-am zis că nu îl mai ratez decât dacă apare altceva cu adevărat important care să mă oprească.
Planul inițial a fost acela ca o trupă să interpreteze o povestire a autorului Dan Rădoiu, dar cum încăperea era mult prea mică, asta nu s-a mai întâmplat.
Însă asta nu a oprit în niciun fel atelierul din a avea loc, lucru care m-a bucurat foarte mult, așa că ne-am adunat în mica sală și... am făcut ce facem de obicei.
Trebuie să spun de la început că povestea care a ieșit din acest atelier e probabil ce mai grounded de până acum. După ceea ce s-a întâmplat la edițiile trecute am rămas chiar surprinsă de cât de grounded a fost povestea de data asta(momentul ăla când nu găsești cuvântul în limba română).
De data aceasta, personajul de la care s-a pornit a fost un bărbat de patruzeci și cinci de ani, pe numele lui Mircea I. Popescu. El are o viață extrem de banală, la criza vârstei de mijloc, este funcționar la taxe și impozite, iar ca hobby și guilty pleasure tricotează ciorapi, fulare și alte astfel de lucruri utile. E un domn obosit de viață, cenușiu, dar cu un puternic dialog interior.
Viața lui ia o turnură neobișnuită pentru el atunci când este sunat pentru a i se spune că a fost selectat să participe la Survivor, reality show despre care el are de altfel o părere extrem de proastă. De altfel, e ales din greșeală, dintr-o confuzie a numelui. Dar după ce este concediat din cauză că un coleg al lui a introdus greșit niște date în sistem, și nu are curaj să deschidă gura, decide că nu mai are nimic de pierdut și merge să participe la Survivor.
Concursul se desfășoară în România, în munții Retezat, iar pentru că producătorii au descoperit că nu au condiții suficient de grele de supraviețuire, decid să măzluiască zarurile, vin cu dificultăți proprii și ridică nivelul de dificultate.
Revenind la domnul Mircea I. Popescu, ajunge în tabără, unde toți sunt musculoși și bine pregătiți, numai el face notă discordantă. Ajunge în echipă cu alte patru persoane, după cum urmează:

  • o handbalistă, pe nume Ofelia Lăcărmioara Bumbu
  • o alpinistă, Camelia Delia Monteoru
  • un domn proaspăt ieșit din penitenciar, Firicel Ghiță
  • un IT-ist venit din armată, Alecu Sobeschi

Ajung ei la concursul propriu-zis și într-un fel sau altul, rămân blocați într-o peșteră, surpată tocmai din cauza faptului că producătorii au decis să ridice nivelul de dificultate. Iar pentru că pe acolo nu mai călcase nimeni de foarte mult timp, nimeni nu știe exact ce se află acolo.
Ajunși aici, o parte dintre participanți au spus ce cred ei că s-ar găsi în peștera respectivă, de la laboratoare secrete, la obiecte magice, virusuri ce produc mutații genetice și multe altele. 
Aflați în peșteră, cei din echipa lui Popescu află că el a ajuns acolo din greșeală și cum nu le poate fi de mare ajutor, se pun de acord să scape de el și îl trimit singur într-un tunel, ba chair s-a propus să i se dea și un brânci, să fie siguri că dus a fost și că nu îi poate încurca. Iar în acel tunel i se întâmplă ceva, dar nu am ajuns să aflăm și ce anume. 
Aici s-a oprit povestea, iar cei care vor să o scrie, chiar și doar o parte, o pot face și i-o pot trimite lui Dan Rădoiu. Nu știu alții, dar eu pe asta chiar mă văd scriind-o, sună foarte fain povestea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu