The nice guys

Mie una, trailerul acestui film nu mi-a spus cine știe ce, nu arăta neapărat ca ceva ce aș vrea să văd inițial, dar apoi m-am gândit totuși să îi dau o șansă, cum la momentul acela nu mai rula niciun alt film pe care să îmi doresc să îl văd. A fost mai bun decât m-am așteptat să fie.
Holland March și Jackson Healy, doi detectivi particulari foarte diferiți, ajung să lucreze împreună la cazul unei actrițe porno ucise de curând. Prima lor întâlnire nu e tocmai prietenoasă, dar situația le cere să coopereze, iar așa ajung să descopere că misterul pe care vor să îl elucideze e mai complicat decât a părut la prima vedere.
Ăsta e un film care ar fi putut în orice clipă să devină de-a dreptul stupid, are genul acela de umor în majoritatea timpului. Dar din fericire nu a ajuns niciodată să depășească limita și să devină stupid, cel puțin eu nu cred asta. Iar faptul că am râs mai pe tot parcursul filmului m-a bucurat foarte mult, chiar aveam nevoie de așa ceva.
Un alt lucru pe care filmul ăsta l-a făcut foarte bine a fost modul în care a fost construit întregul caz și cum uneori cei doi detectivi găseau niște răspunsuri care ridicau în același timp multe alte întrebări. Iar la final eu chiar eram extrem de curioasă care va fi concluzia. Nu știu dacă pot spune că mi-a plăcut marea dezvăluire de la sfârșit, pentru că nu cunosc contextul real din anii '70 din Detroit în jurul căruia s-a învârtit întreaga poveste, dar tot misterul a fost bine construit de la început până la sfârșit.
Au fost și câteva situații ușor ridicole pe parcurs, dar per total nu mă pot plânge foarte mult din punctul ăsta de vedere. Față de alte filme de genul, ăsta e executat mult mai bine.
Cât despre personaje, când vine vorba de Healy. March și fiica lui, Holly, mi s-au părut destul de vii, în sensul că am primit suficiente informații despre ei pe parcurs cât să fiu mulțumită. Oricum, mie cel mai mult mi-a plăcut de Holly și de hotărârea ei, chit că March ar fi trebuit să fie mai atent când venea vorba de ea. Dar momentele ei mi-au plăcut foarte mult pe parcursul filmului.
March e și genul care are un noroc din ăla chior, care îl salvează, dar nu pot zice că asta m-a deranjat prea mult, mai ales pentru că a dus la niște momente foarte amuzante.
În afară de deznodământul întregii povești, care nu m-a dat pe spate, pot spune că filmul mi-a plăcut destul de mult. Și încă mă distrez când mă gândesc la unele momente de pe parcurs, la câteva zile după ce l-am văzut, ceea ce nu pot spune că mi se întâmplă des.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu