Lucifer(season 1)

Atunci când am început serialul ăsta, nu m-am așteptat să îmi placă atât de mult, dar este foarte bun și sunt tristă că trebuie să aștept până în septembrie pentru sezonul doi.
Premisa e simplă: Lucifer Morningstar, Diavolul, decide să părăsească Iadul și să își ia o vacanță în Los Angeles. Acolo deține un club și face tot ceea ce își dorește, fără niciun fel de restricții. Apoi o întâlnește pe Chloe Decker în timpul investigației unei crime căreia el îi este martor, singura ființă umană care nu pare influențată de el. Iar de aici pornește întregul serial, cu el încercând să afle ce are e a așa de diferit și implicându-se în cazurile pe care ea le cercetează.
Deși totul în serial se întâmplă în jurul poliției și a cazurilor detectivului Chloe Decker, eu cred că serialul nu este atât despre cazuri în sine, cât despre Lucifer și modul în care el acționează și cum se schimbă, mai ales după ce o întâlnește pe Chloe și pe fetița ei, Trixie. Eu cred că e vorba mai ales despre personaje.
Iar personajele, din punctul meu de vedere, sunt foarte simpatice și bine conturate. Știu că Lucifer, ca fiind Diavolul, e văzut ca personajul negativ, iar serialul arată că așa e el văzut de oameni, cât și reacțiile lui legat de asta. Totul aruncă o altfel lumină asupra lui, dar nu îl transformă neapărat într-un personaj pozitiv. E egoist, se gândește în majoritatea timpului numai la el și la ceea ce își dorește să facă. Dar are momentele lui și destule momente comice.
Eu cred că asta e de fapt un fel de comedie. Sunt multe situații care sunt amuzante, dar nu lipsesc nici momentele serioase, mai ales spre finalul sezonului, dar nu numai. Totuși, cel mai amuzant de urmărit sunt reacțiile lui Lucifer când interacționează cu Trixie, și îmi pare rău că ea nu apare mai mult în serial, e pur și simplu extrem de simpatică.
Și de Chloe mi-a plăcut mult, mai ales că nu crede o vorbă din ce spune Lucifer, legat de identitatea lui, și uneori îi joacă jocul doar ca să îl facă să tacă. Iar ea fiind singura în jurul căruia el nu are aceeași putere face ca totul să fie cu atât mai interesant de urmărit.
E un lucru peste care nu pot să trec, care mi-a plăcut foarte mult cum a fost făcut, dar pentru că intră în categoria de spoiler, voi spune doar atât: aripile alea! Mi-au plăcut atât de mult!
Și mai vreau să menționez soundtrack-ul acestui serial, care mi se pare absolut genial, se potrivește perfect cu serialul, l-am găsit pe youtube și anumite melodii le-aș asculta pe repeat. De obicei nu sunt atentă la soundtrack, dar aici nu am putut să îl ignor, sau mai bine zis aici mi-a atras atenția.
Primul sezon are 13 episoade, deci mă voi opri aici, pentru că nu vreau să intru în spoilere. Abia aștept sezonul doi și recomand serialul, e foarte bun!

Comentarii

Trimiteți un comentariu