"Filiera grecească" de Bogdan Hrib

Nu a fost chiar ce m-am așteptat, au fost lucruri care mi-au plăcut la cartea asta și lucruri care nu mi-au plăcut. Oricum, povestea Moartea unui om de cultură mi-a plăcut mai mult, motiv pentru care tot aș mai citi și altceva scris de autor, povestea mai sus menționată fiind scrisă mai recent, cel puțin așa cred.
Concediul lui Stelian Munteanu din Grecia este întrerupt brusc din cauza unei crime, mai exact o tânără ucisă prin otrăvire. Suspecții principali sunt români, unul din ei cu relații puternice, iar așa ajunge Stelian Munteanu implicat în anchetă, fiind cel mai apropiat reprezentant român de scena crimei. El nu este de altfel polițist, ci jurnalist și purtător de cuvânt al poliției române. Ajunge într-o adevărată aventură, mai ales după ce cazul devine de interes internațional.
Aveam așteptări mai mari de la cartea asta. Problema mea principală au fost perosonajele. Bine, nu am citit lista de la începutul cărții, din obișnuință, și poate că ar fi fost util, dar la final tot nu cred că știu suficiente despre personaje, și mă refer aici la cele principale, mai ales la Stelian Munteanu. Aș fi vrut să știu mai multe, dar poate că în volumele viitoare voi afla mai multe despre el. Cel care mi-a atras mie atenția cel mai mult în timp ce citeam a fost Pușkin, și el nu apare chiar așa de mult prin poveste. Restul personajelor mi s-au părut destul de stereotipice, nu prea m-au convins că sunt vii.
Trecând la lucrurile pozitive, că doar i-am dat trei stele pe Goodreads, mi-a plăcut cum a fost construit misterul și cum noi aflam informații în același timp cu personajele. Aduce un pic cu Agatha Christie și Rodica Ojog-Brașoveanu, ale căror romane îmi plac.
Mi-a plăcut și să urmăresc cazul în sine, care a pornit de la o crimă și apoi ușor-ușor a ajuns la un deznodământ surprinzător. Ăsta fiind și unul din motivele pentru care Pușkin mi-a rămas în minte la final.
Nu știu ce aș mai putea adăuga, mai ales că povestea e scurtă, are 158 de pagini, deci n-aș vrea să intru în spoilere. A fost o carte ușor de citit și sunt totuși curioasă să citesc și următorul volum din serie, mai ales că ultimul a fost lansat la Gaudeamus anul ăsta. 

Comentarii

  1. Hei! Te invit la un concurs pe blogul meu ♥
    http://heartofthewords.blogspot.ro/2016/11/concurs.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesantă carte! Și coperta mi-a captat atenția, chiar dacă e mai simpluță. :) Mulțumim pentru articol! :)


    http://siminastatusuri.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu