"Războiul pulberii negre(Temeraire #3)" de Naomi Novik

Volumul ăsta mi-a plăcut mai puțin decât primele două, mai ales spre final, dar voi continua seria, sunt încă curioasă să văd ce vor mai face Laurence și Temeraire.
În acest volum, Laurence primește un ordin de a aduce din Turcia trei ouă de dragon cât mai repede în Anglia. Misiunea se dovedește a fi mai dificilă decât ar fi părut, nu doar din cauza drumului lung pe care trebuie să îl parcurgă, ci și din cauza tuturor lucrurilor care li se întâmplă pe drum, războiul cu Bonaparte fiind încă în toi.
Nu mi-a displăcut volumul ăsta, dar cred totuși că celelalte două au fost mai bune, mai ales că spre final a devenit ușor plictisitoare. Bine, recunosc că eu sar peste lupte, iar ultima parte doar din asta constă,
Cel mai mult mi-a plăcut cum a început cartea și apoi călătoria în care au pornit Laurence, împreună cu camarazii lui, și cu Tharkay, cel care le-a și adus scrisoarea cu ordine și care are rol de călăuză. Iar pe drum întâlnirea cu dragoni sălbatici și interacțiunea lui Temeraire cu ei mi s-a părut distractiv de urmărit.
Mi-a plăcut și să urmăresc ceea ce s-a întâmplat după ce au ajuns la Instambul, dar nu voi intra în detalii. Totuși, vreau să menționez că partea aceea, cu toate cele petrecute, mi s-a părut poate cea mai interesantă parte din toată cartea, mai ales datorită discuțiilor dintre Laurence și Temeraire.
Cum am zis, ultima partea, în care e vorba efectiv despre război și consecințele acestuia nu mi-a plăcut foarte mult, mai ales că mi s-a părut și prea lungă. Totuși, a fost interesant ceea ce s-a întâmplat cu un nou dragon, m-a amuzat atitudinea ei și cât de hotărâtă putea fi să se implice în luptă. Și m-a luat prin surprindere, în mod plăcut, o surpriză de care am avut parte aproape de final și care schimbă un pic lucrurile pentru Laurence și aliații lui.
Nu știu ce altceva aș mai putea adăuga. Cred că i-a lipsit ceva cărții și parcă s-a simțit mai mult ca o punte de trecere între volumul doi și patru al seriei, i-a lipsit ceva ce celelalte două volume au avut, dar nu aș putea pune punctul pe "i". Dar am citit pe Goodreads că următorul volum e mai bun decât ăsta și chiar sper să fie așa, pentru că îmi plac prea mult personajele și mi-ar părea rău dacă ar ajunge să îmi displacă viitoarele volume.
Momentan, încă recomand seria, dar volumul ăsta nu este favoritul meu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu