Justice League

Recenzia conține câteva spoilere!

Știu că am zis într-o altă postare, parcă în recenzia de la Suicide squad, că nu am de gând să văd filmul ăsta, dar nu aveam ceva mai bun de făcut într-o vineri seara. Și a fost exact ce m-am așteptat, adică nimic extraordinar. Îmi mențin părerea că filmele astea nu știu cum să spună o poveste și cum să introducă personajele. Bine, ar trebui să spun mai exact că cine se ocupă de filmele astea nu știe cum să facă lucrurile menționate mai sus. 
Cei de la DC mi se pare că și-au propus să îi ajungă din urmă pe cei de la Marvel, dar făcând asta toate filmele astea sunt foarte grăbite și nu ai timp să înțelegi mare lucru, sau să te atașezi de personaje. Devine și mai dificil pentru cei ca mine, care nu au citit comicsurile niciodată și nu prea știu despre ce e vorba. Iar un film bun cred că ar trebui să poată să familiarizeze un pulic larg cu personajele, așa cum a reușit Deadpool să facă. Însă filmul ăsta ratează din punctul ăsta de vedere, la fel ca cele dinaintea lui. Aici exclud filmul Wonder Woman, pentru că acela s-a concentrat doar pe Diana și a făcut o treabă foarte bună. Ăla e singurul film din seria asta de filme de la DC despre care pot spune că mi-a plăcut. Chiar mi-a plăcut mult!
Dar să revin la filmul de față, că am scris atât și încă nu am ajuns să vorbesc efectiv despre filmul ăsta. Plot-ul e destul de simplu: cu Superman mort, Stepenwolf, care nu am înțeles cu exactitate ce se vrea a fi, decide că e timpul să invadeze Pământul și să îl și distrugă, iar Batman încearcă să formeze o echipă împreună cu care să oprească asta. Nimic nou în asta, dar e ok, până la urmă asta se presupune că fac acești eroi.
Filmul mi s-a părut foarte rushed, că nu ai timp să înțelegi prea multe înainte ca acțiunea să se mute pe alt plan. Dacă nu ești foarte atent riști să ratezi evenimente. 
Nu m-a convins mai nimic în filmul ăsta. În primul rând, I don't buy the love story between Clark and Louis. Chiar nu mi se pare convigătoare chestia în filmele astea, chit că știu că așa stau lucrurile. Nu m-a convins nici cât de repede a format Bruce echipa asta de eroi. Da, știu că erau în criză de timp, dar totul mi s-a părut extrem de forțat. 
Nici nu ajungem să cunoaștem personajele noi. Primesc câteva propoziții despre trecutul lor și cum au ajuns unde sunt în prezent și atât. Iar de fiecare dată când venea vorba de Flash, mă tot gândeam la serial. Nu îl mai urmăresc, dar mna, cam de acolo știu eu povestea personajului. 
Se ajunge extrem de repede la marea luptă de la final, care se termină și aia foarte rapid. Nu zic că nu e entertaining de privit, dar damn s-a terminat la fel de brusc cum a început. Deși m-a amuzat să îl văd pe Superman luându-l la pumni pe Stepenwolf.
Dar am și câteva lucruri bune de zis despre film. Sunt câteva scene care chiar mi-au plăcut. Ar fi scena cu Diana și banca de la începutul filmului, aia e o scenă de acțiunea foarte mișto. Apoi scena în care Bruce îl abordează pe Barry, mi-au plăcut efectele cu fulgerele/electricitatea atunci când Barry își folosea abilitățile. Mi-a mai plăcut partea în care Diana s-a luptat un pic cu Clarke, când s-au lovit cap în cap. Și tot aici când Superman îi ținea pe toți la distanță și îl mai urmărea și pe Flash cu coada ochiului. That was fun.
A, și melodia de mai jos îmi place foarte mult, e tot din film:

Comentarii