December wrap-up

2017 a fost anul în care nu am citit prea mult, din diverse motive, și cred că asta se vede foarte bine în postările astea, de genul wrap-ups. Nu e neapărat mare lucru, e un hobby, dar mi-ar fi plăcut să am mai mult timp pentru citit. 
Luna asta am terminat două cărți și am renunțat la alte două, pentru că nu m-au prins și nu mă prea forțez să termin cărți care nu îmi plac. Să încep cu cele la care am renunțat.
  • Moartea vie de Daniela Faur. Am cumpărat cartea asta la Antares Fest pentru că ceva la ea mi-a amintit de seria WITCH, și nu m-am putut abține. Uhm... nu am ajuns prea departe, mi-a amintit prea mult de anumite povești postate pe wattpad, nu știu, pur și simplu nu m-a atras deloc. Un pic prea clișeic pentru gustul meu.
  • Copiii din miez de noapte de Salman Rushdie. Am încercat să citesc cartea asta și în engleză și în română și de fiecare dată m-a plictisit teribil, așa că poate nu e pentru mine. Numai în primul capitol apar foarte multe povești aparținând mai multor personaje și stilul ăsta m-a pierdut destul de repede. Am încercat să continui, dar pur și simplu nu am reușit.
Să trecem la cele două cărți pe care le-am terminat luna asta.
  • Culoarea sentimentelor de Kathryn Stockett. Au fost câteva lucruri care nu mi-au plăcut la cartea asta, chit că din ce știu lucrurile acelea sunt cumva caracteristice perioadei. Nu sunt sută la sută sigură, dar trecând peste asta, povestea în sine mi-a plăcut, chiar aș recomanda cartea asta. Unele lucruri mi s-au părut că s-au rezolvat prea repede, dar în mare cred că merită citită. 3/5
  • Darul lui Jonas(The Giver #1) de Lois Lowry. Mi-a plăcut povestea asta mai mult decât m-aș fi așteptat, mai ales că știam că e o carte pentru copii, și, na, am depășit vârsta. Totuși, are elemente foarte interesante, mi-a plăcut modul în care distopia asta e creată aici, e diferit de ce am mai citit din genul ăsta. Și este foarte diferită față de film, pot spune că mi-a plăcut mai mult varianta din carte, dar nu mi-a plăcut că finalul e unul deschis. 3/5
Și atât am reușit să citesc în decembrie, nu e cine știe ce, dar nu am ce-i face. Mi-ar fi plăcut să citesc mai mult, dar am fost destul de ocupată.

Un comentariu:

  1. Pentru mine, Culoarea sentimentelor a fost și va rămâne una dintre cele mai bune cărți citite vreodată!

    RăspundețiȘtergere