“Firefight(Reckoners #2)” de Brandon Sanderson

În ciuda așteptărilor mele, după ce am citit primul volum anul trecut, acest volum chiar mi-a plăcut. Primul țin minte că-mi s-a părut ok, doar că prin comparație cu seria Mistborn... nu a fost chiar ce m-am așteptat. Bine, seria e YA, deci eu cred că de acolo s-au tras dezamăgirile. Dar seria are totuși o idee tare interesantă la bază, iar volumul ăsta mi s-a părut mult mai bun decât primul.

Ce mi-a plăcut cel mai mult la acest al doilea volum a fost că autorul a construit mai mult lumea în care trăiesc personajele. În primul mi s-a părut că am avut parte doar de o schiță, iar acum am primit măcar o parte din restul informațiilor. Posibil ca volumul trei să mai aibă câteva surprize, dar voi vedea când îl voi citi. Practic, aflam mai multe despre Epics și puterile și slăbiciunile lor, iar David este convins că nu toți sunt malefici, fiind un pic orbit de ceea ce simte pentru Megan.

În volumul ăstase schimbă peisajul, iar David împreună cu Tia și Prof se duc în Babilar (fostul New York) pentru a o confrunta pe Regalia, un Epic care tot îi trimite pe alții pentru a îi ucide pe cei din Reckoners. Orașul în sine mi s-a părut chiar interesant, nu am știut la ce să mă aștept, dar toată ideea pe care a avut-o Sanderson cred că a funcționat destul de bine, mi-a plăcut contrastul față de Newcago, unde a avut loc acțiunea primului volum. 

Fiindcă doar trei personaje din primul volum, avem parte și de o echipă nouă, care mie personal mi-a plăcut mai mult față de cea din primul volum. Și parcă personajele nu mi s-au mai părut a fi stereotipuri la fel ca în primul volum. Nu aflăm prea multe despre membrii noii echipe, dar mi s-au părut mult mai simpatici decât precedenții. Și avem ocazia de a afla mai multe despre Tia și Prof și părerea lui despre Epici, ceea ce iar mi-a plăcut. Per total, volumul ăsta are mai multe elemente de-ale lui Sanderson care îmi plac.

Mi s-a părut foarte interesant și modul în care David tot vrea să creadă ca nu toți cei cu puteri devin malefici și sunt câteva întorsătura de situație în cartea asta la care nu m-aș fi așteptat și care mi-au plăcut foarte mult. De altfel, și Megan mi-a plăcut mult mă mult învolumul ăsta. Pentru că aflam ceva mai multe și despre ea nu mai pare doar un stereotip.

Singurul lucru care nu mi-a plăcut prea mult a fost finalul, nu din cauza a ceea ce s-a întâmplat, ci mai mult a modului în care s-au întâmplat lucrurile alea. Bine, un pic m-a sâcâit planul lui Regalia, m-aș fi așteptat la ceva mai mult. Cam asta ar fi singura mea plângere, motivul din spatele tuturor planurilor ei mi s-a părut neimpresionat. Dar sunt tare curioasă să văd cum se va încheia trilogia, după tot ce s-a întâmplat în volumul ăsta. 

Comentarii