Etichete și câteva statistici

Săptămâna asta mi-am găsit în sfârșit motivația de a face o chestie pe care o tot amân: să fac curat printre etichetele de pe blog. Ultima dată când am făcut asta a fost prin 2014. Și am tot evitat să fac asta pentru că este enervant să editez atâtea postări. Bine, nu am schimbat etichetele decât pentru vreo jumătate din articole, ceea ce tot înseamnă câteva sute. Mi-a luat câteva ore, dar acum sunt chiar mulțumită de cum arată etichetele. Toată chestia a pornit de la faptul că am vrut să separ recenziile pe autori români și autori străini, iar apoi dacă tot m-am apucat am mai făcut și alte schimbări. Am mai redus din numărul etichetelor, că erau câteva în care nu am mai postat de mult și în care nu cred că voi mai posta prea curând, plus altele care erau destul de asemănătoare.

Pentru referințe viitoare, astea sunt etichetele actuale:
Cred că sunt mai clare acum. Și în timp ce tot mă plimbam printre postări, ca să văd ce modific, am descoperit câteva chestii. Adică în afară de o mică dorință de a șterge tot, pentru că postările alea din perioada 2010-2012 mi se par tare cringy acum. Separat de faptul că anumite păreri s-au mai schimbat de-a lungul timpului, incluzând în ceea ce privește anumite lucruri pe care le-am zis în 2016. Dar bănuiesc că e normal. Anyway, nu plec nicăieri momentan. 

Trecând la subiect, mă tot uitam la numărul de vizualizări și abia acum am observat că anumite postări au un număr mai mare de vizualizări decât m-aș fi așteptat, mai ales că sunt postări din 2012. Una din ele este o postare în care am copiat citatele dintr-o carte de Guillaume Musso, care are 10155 de vizualizări. Nu știu de ce, dar până pe anul trecut nu urmăream numărul de vizualizări pe fiecare postare, mă uitam doar la vizualizările pe zi. Mai am o postare asemănătoare, cu citate din altă carte de Musso, dar aceea are doar 1454 de vizualizări. Ambele postări sunt din 2012. De fapt, am patru astfel de postări, din același an, dar nu mai pun linkuri. 

Ca și recenzii cu un număr mai mare de vizualizări, am descoperit o recenzie la o carte de Sidney Sheldon, tot din 2012, care are 1217 vizualizări. Dacă la postările cu citate mai înțeleg de ce vizualizările, într-un fel, recenzia asta mă depășește. Nu știu să fie o carte care să se mai găsească, sau poate e doar o impresie, cine știe. Alte recenzii ar mai fi: cea de la Crima din Orient Express a Agathei Cristie, 1159 de vizualizări; cea de la Pantalonii călători de Ann Brashares, 2339 de vizualizări; cea de la Bună seara, Melania! de Rodica Ojog-Brașoveanu, 1245 de vizualizări; cea de la Umbra vântului de Zafon, cu 1456 de vizualizări; recenzia la Cișmigiu et company de Grigore Băjenaru, 2464 de vizualizări. Majoritatea recenziilor menționate sunt din 2012, mi-e și groază să citesc ce am scris în ele. Mai sunt câteva recenzii cu câteva sute de vizualizări, din ce îmi amintesc la cărți oarecum populare, sunt câteva de YA, o recenzie la o carte de Haruki Murakami țin minte că am văzut. Mi s-a părut interesant, mai ales în contextul în care nu m-am uitat niciodată la numărul de vizualizări. Cred că pur și simplu am presupus că oricum nu citeau prea mulți blogul ăsta și mna. 

Postarea asta nu are niciun scop anume, doar reflectam și eu la câteva lucruri. Nu cred că statisticile astea sunt neapărat impresionante, mi s-a părut doar interesant că postări din 2012 au mai mult de 100 de vizualizări. În altă ordine de idei, tot îmi propun să postez mai des, dar nu prea reușesc. Nici nu am prea citit așa mult, din mai multe motive. Am crezut că voi citi mai mult acum că nu mai am facultate, dar au tot apărut alte lucruri. Tot sper că voi ajunge să postez de două ori pe săptămână, deși mi-am propus o postare pe săptămână pentru anul ăsta și nici asta nu mi-a reușit. Dar pot spera în continuare. 

Comentarii