Câteva ebook-uri

Unul din obiectivele mele pentru 2018 a fost să cumpăr mai multe cărți digitate, din considerente de spațiu. Nu prea am făcut asta, până acum, în parte și pentru că am tot citit autori români, care nu prea apar în format digital. Daaar... recent am ajuns pe Amazon și am găsit câteva cărți de care tot aud de bine, la prețuri chiar ok. Iar avantajul ebook-urilor e că le primesc imediat. Plus că atunci când vine vorba de cărți ieșite din copyright, ebook-urile sunt gratis.

Să încep cu cele care nu m-au costat nimic.

The war of the worlds și The invisible man de H.G. Wells. După ce am citit The time machine, mi-am tot zis că voi mai citi cărți ale autorului. Le am și fizic, doar că ceva la font nu mă încântă, iar cum astea erau gratis mi-am zis că de ce nu? Am citit The war of the worlds, mi s-a părut chiar interesantă. Mi-a plăcut într-o anumită măsură. Vreau să citesc la un moment dat și The invisible man, sunt curioasă să văd cum o să mi se pară. Am luat și The count of Monte Cristo, chit că o am și în bibliotecă, pentru că e destul de groasă și nu prea îmi vine să o plimb după mine.

Pe astea două le-am luat pentru că am auzit lucruri bune despre ele și pentru că erau la prețuri destul de mici. Despre Rivers of London de Ben Aaronovitch nu știu prea multe, am reținut doar că ar fi cumva urban fantasy, dar suna ca ceva interesant. Iar Wild cards am luat-o pentru că a fost recomandată de Georgiana în același articol în care recomanda The long way to a small, angry planet de Becky Chambers, care mi-a plăcut foarte mult, deci am zis că trebuie să mai citesc din cărțile recomandate în articolul respectiv. Vreau să citesc din recomandările respective și Children of time, la un moment dat.

Și că tot ziceam de Becky Chambers, mi-am luat în sfârșit volumul doi din serie, A closed and common orbit, pe care am început să îl citesc și chiar îmi place momentan. Voi scrie o recenzie probabil. Iar ultima carte pe care mi-am cumpărat-o, pentru că am văzut-o redusă destul de mult, e volumul trei din seria Reckoners de Brandon Sanderson, Calamity. Tare sunt curioasă să văd cum se va termina seria. Vreau să citesc și The way of kings, doar că e lungă și am început-o, dar e destul de lentă și vreau să citesc ceva mai fast paced momentan. 

Nu am plănuit să cumpăr mai mult de un ebook, dar în cele din urmă nu am reușit să rezist. Momentan, sunt tare încântată de ideea de a le avea pe toate cu mine tot timpul, plus că e mult mai ușor cu cititul pe la metrou dimineața. Nu aș ști să spun de ce, dar de multe ori procentul pe care îl văd pe aparatul pe care citesc mă motivează mai mult să continui decât numărul paginii la care am ajuns. Mi se pare uneori că citesc mai repede în format digital. 

2 comentarii:

 1. Pe mine, dimpotrivă, procentul acela mă demotivează, mai ales dacă e vorba de o carte groasă. Pur și simplu am senzația că nu progresez deloc.
  Totuși, citesc ocazional e-books pentru că da, chiar e mai convenabil să te plimbi cu e-readerul prin geantă. De fapt, chiar mi-ai făcut poftă să mai citesc un e-book :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pe mine procentul mă ajută și când e vorba de cărți groase, mereu mi se pare că citesc prea lent și atunci dacă nu văd numărul paginii tot timpul parcă citesc un pic mai repede. Sau poate e doar senzația mea, cine știe? :))

   Ștergere