Atelier de confecționat povești fantastice #9

Pe 2 iulie a avut loc o nouă ediție a atelierului de confecționat povești fantastice, organizat de editura Curx Publishing și moderat de autorul Dan Rădoiu, care a fost la fel de reușit ca și toate celelalte de până acum.
Povestea a pornit prin găsirea a trei obiecte absolut aleatoare, anume o piuneză, o floare de mac și un lampion roșu. Ca titlu, ar fi Piuneza, lampionul și floarea de mac. Apoi am aflat că cele trei obiecte se află într-o mină subacvatică de cărbune, lampionul luminează floarea de mac de care este îndrăgostită piuneza. Piuneza de altfel e foarte posibil să aibă ceva probleme de comportament.
După ce s-au stabilit toate astea, s-a trecut la crearea unui personaj, iar aici a început distracția. Acest personaj se numește Nixor Marinarul, are 35 de ani și este fost avocat, actualmente trubadur, cântă la chitară. Este divorțat și locuiește cu mama lui, care este fost agent secret al KGB. Pentru acest personaj au fost propuse mai multe povești posibile, iar cum eu mi-am luat notițe le voi menționa pe toate mai jos.
O variantă ar fi ca Nixor să fie fiul zeului Pan, pe care mama lui îl băga sub masă atunci când bea. Cred că pe aici pe undeva s-a propus și ideea ca cei doi să locuiască sub apă. De asemenea, puterea magică a lui Nixor este că poate citi gândurile, dar doar din când în când și fără să știe exact cum o face.
O altă variantă ar fi aceea că el este un căutător de comori, iar când cântă la chitară poate vedea istoria locurilor în care se află și poate astfel găsi tot felul de comori.
S-a propus și varianta în care el este vedeta unei asociații care ajută oamenii care sunt pe moarte să treacă dincolo, iar cititul gândurilor îl ajută să știe exact ce trebuie să le spună respectivelor persoane.
Este posibil să fi ratat câte ceva din tot ce s-a spus la atelier, au fost foarte multe idei și sunt convinsă că nu am prins chiar tot. Oricum, cam pe aici s-a dat o jumătate de oră pentru ca cine dorește să scrie povestea pornind de la cele de mai sus, dar fără niciun fel de îngrădire. 
Și cred că ediția asta a avut cele mai multe povești, cel puțin din ce îmi amintesc eu, și serios că toate mi s-au părut foarte bune, unele au fost mai vesele altele mai triste, dar toate cred că au fost reușite. Și ăsta e unul din motivele pentru care îmi plac atelierele astea, chit că eu nu am scris niciodată la vreunul dintre ele. Îmi place să văd atât de mulți oameni creativi la un loc și să ascult poveștile create de ei, și am o admirație sinceră pentru cei care pot scrie ceva coerent în douăzeci sau treizeci de minute. Un alt motiv pentru care tot particip este atmosfera. Oricât de proastă ar fi o zi, nu cred că ai cum să pleci de aici fără un zâmbet pe buze. Cel puțin mie mi-a înseninat mereu ziua.
Deci dacă scrieți și vreți să fiți pur și simplu alături de oameni care vor să facă același lucru, eu zic că aceste ateliere sunt locul potrivit, iar intrarea este mereu liberă. Eu una abia aștept următoarea întâlnire.

2 comentarii:

  1. Wow,nu am auzit de acest atelier niciodată. Nu ştiu cum, mereu aflu de proiecte din astea după ce se termină :)) . Mi se pare super ideea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O să mai urmeze astfel de ateliere, de obicei editura le ține o dată pe lună. Au și pagină de facebook și acolo anunță când au loc atelierele :)

      Ștergere